23948sdkhjf

DSV säkrar halvledarindustri – köper två logistikbolag

Det danska transportbolaget DSV vill stärka sin position inom halvledarindustrin. Nu köper bolaget två transport- och logistikföretag i USA.

DSV har köpt USA-baserade logistikföretagen S&M Moving Systems West och Global Diversity Logistics.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Med förvärvet hoppas DSV stärka sin position inom bland annat halvledarindustrin, det eftersom de två bolagen verkar inom inrikes vägfrakt, internationell flyg- och sjöfrakt, lagerhållning, mässlogistik och specialistlösningar för att stödja halvledarindustrin.

– Vi har en stark närvaro i USA, och dessa förvärv understryker vårt kontinuerliga engagemang för att stärka vår amerikanska position, kompetens och tjänsteerbjudanden. De ger också tillgång till ett starkt arv och en mängd kunskap och erfarenhet inom halvledarindustrin, säger Niels Larsen, vd för DSV Air & Sea US, i en kommentar.

Företagen som nyligen köpts upp har tillsammans 130 anställda och är verksamma på 11 platser i Oregon och Arizona.

– Som ett resultat av dessa förvärv kommer vi att få 130 nya kollegor, ytterligare transporttillgångar och över 1 miljon kvadratmeter logistikcenter. Detta kommer att stärka vår verksamhet i USA och ge potentialen att utveckla vår kontraktslogistikverksamhet ytterligare i dessa regioner, säger Michael Marlow, vd för DSV Solutions US.

Transaktionerna förväntas slutföras i april 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078