23948sdkhjf

DB Schenker Norden blir ett

Logistikbolaget DB Schenker slår ihop marknaderna i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige till ett kluster.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Omorganisationen av de nordiska affärsverksamheterna kommer att ske den 1 april och innebära bland annat effektivisering och ökad kapacitet, enligt bolaget. 

Organisationen kommer att ledas av Petteri Nurmi, som verkat inom DB Schenker i 25 år och senast som vd för DB Schenker i Finland.

– Med den nya strukturen i Norden stärker vi DB Schenkers position på den europeiska och globala marknaden. Det ger oss möjlighet att effektivisera våra processer samt bli ännu bättre på att möta våra kunders förväntningar. Vi har ett mycket erfaret team som kommer att leverera högsta kvalitet till våra kunder under ledning av Petteri Nurmi, säger Helmut Schweighofer, vd region Europa på DB Schenker i en kommentar och fortsätter:

– Vi vill samtidigt passa på att tacka Magnus Strand, vd för DB Schenker kluster Sverige, Danmark och Island, som bestämt sig för att gå i pension den 31 mars, för hans bidrag till verksamheten under sina 35 år på DB Schenker.

Petteri Nurmi, ny vd för DB Schenker kluster Norden, tillägger:

– Vår nya strategi ”One Nordics” inom flyg-, sjö och kontraktslogistik ger oss en betydande storlek som både förbättrar vår kapacitet och stärker vår marknadsposition. På så sätt kan vi arbeta ännu mer effektivt för våra kunder och möta deras högt ställda förväntningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14