23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Branschen samlade fordonsyrkeslärare för att kompetensutveckla inom tunga fordon

Teknikutvecklingen inom fordonsindustrin har kommit långt och fortsätter just nu otroligt snabbt. Därför är det att viktigt att också kompetensutvecklingen följer med i den utvecklingen. Yrkeslärarna på fordonsprogrammet bjöds därför in till att möta sex olika fordonstillverkare för att utbildas i ny teknik, deras utbildningssystem och för att kunna skapa kontakter för vidareutbildningsmöjligheter.

Förfallodatum
den 31 juli 2024

Förändringstakten för tyngre fordon går ännu snabbare än för personbilarna. På grund av de låga antalen yrkeslärare som undervisar i ämnet och antalet elever som läser till dessa yrken, är kurslitteratur och material ofta eftersatt. Detta drabbar sedan branschen med att kompetensförsörjningen inte hänger med. Utöver det behöver vi också vara proaktiva genom att förbereda eleverna för kommande teknik. Transportföretagen samlade därför landets yrkeslärare inom fordonsprogrammet med inriktning Lastbil och Mobila maskiner till Training Partners fina lokaler i Arlandastad. Temat var digital teknik, autonoma system och stort fokus på elektrifierade fordon, som avhandlades under åtta olika workshops.

Karl-Arne Haglund tidigare yrkeslärare och expert på Skolverket berättar att det är mycket positivt att branschen tar detta initiativ att träffa yrkeslärarna. De behöver all stöttning de kan få, både i form av ny teknik men också kontakten med generalagenterna och möjligheten till fortsatt fortbildning.

Vi tackar våra partners för gott samarbete i detta projekt: Iveco, Lantmännen, Mercedes Trucks, Scania, Swecon och Volvo Trucks.

Transportföretagen TF AB
Storgatan 19
Box 5384
102 49 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5564989373

Kontaktperson

JH
Johan Hasslow
Pressansvarig
Johan.Hasslow@transportforetagen.se

Sänd till en kollega

0.047