23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Den första elektriska gaffeltrucken E-VER från Konecranes till Moelven

Det svenska sågverket Moelven Edanesågen AB i Edane vill arbeta med hållbarhet i praktiken och minska utsläppen i sin maskinflotta. Det är därför de har fått sin första elektriska gaffeltruck Konecranes E-VER till sågverket och den robusta gaffeltrucken som drivs med litiumjonbatterier bidrar nu till att optimera den interna transporten av råmaterial, utrustning och produkter.

Sedan 1899 har Moelven Group tillverkat hållbara byggmaterial och system i Norge och Sverige för byggindustrin världen över, och sågverket i Edane är en av de största anläggningarna i koncernen. Som en del av verksamheten använder Moelven gaffeltrucken för att flytta stora mängder råvaror, material och förädlade träprodukter till byggen över hela världen.

Konecranes har under många år varit det föredragna maskinmärket hos Moelven, eftersom gaffeltruckarna erbjuder stor effektivitet, säkerhet och flexibilitet i en hektisk vardag. Moelven ville utöka flottan av gaffeltruckar vid Edane sågverk för att kunna erhålla ännu större kapacitet och med målet att uppnå en miljövänlig, bullerfri och utsläppsfri körning.

- Moelven är nöjda med den nya elektriska gaffeltrucken E-VER från Konecranes, eftersom dess batteriteknik och nollutsläpp är i linje med deras hållbarhetsmål. Dessutom understryker dess höga kvalitet, hållbarhet och optimerade körning ett långsiktigt engagemang för miljön, säger Håkan Lorén, distriktschef på N.C. Nielsen i Sverige.

Nya Konecranes har en lyftkapacitet på 13 600 kg, en helt elektrisk drivlina, regenerativa bromsar samt energieffektiva litiumjonbatterier för truckens två motorer. Batterierna sparar tid, eftersom en full laddning bara tar 45 minuter. Batterilösningen kommer med ett batterihanteringssystem (BMS), som säkerställer att strömkällan är optimerad för maximal prestanda och säkerhet under alla förhållanden.

– Moelven köpte deras första Konecranes på 1990-talet. Med den nya gaffeltrucken E-VER från Konecranes, har de nu 34 gaffeltruckar från Konecranes över alla skandinaviska verksamheter. N.C. Nielsen har varit avgörande i detta avseende och alltid gett utmärkt stöd. Vi är stolta över att Moelven är redo att uppleva nästa generation av våra gaffeltruckar, säger försäljningsdirektör Daniel Sjöstrand från Konecranes Lift Trucks.

Sist men inte minst: Moelven har anpassat den elektriska gaffeltrucken E-VER från Konecranes med ett brett utbud av extrautrustning och justeringar för att passa den utmanande arbetsmiljön på sågverket. Den bekväma OPTIMA-hytten med fri sikt, minirattsstyrning, luftfjädring i förarsätet, stänkskydd, gaffelskevning, utvändig belysning och centralsmörjning bidrar till både arbetsglädje och produktivitet.

NC Nielsen AB
Metallvägen 61
195 72 Rosersberg
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5592632292

Kontaktperson

Angelica Sievers
Säljkoordinator
+46 761045145 as@nc-nielsen.se

Sänd till en kollega

0.031