23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Belaz vinner Swedish Steel Prize 2014

| Medlemsnyhet | Företag SSAB Emea AB

Årets vinnare av den internationella utmärkelsen Swedish Steel Prize är vitryska Belaz, som har utvecklat världens största gruvdumper.

Företaget vinner priset för sin helt nya konstruktion av axelupphängning till en gruvdumper, där egenskaperna hos höghållfast stål har utnyttjats på ett nytt och innovativt sätt.

- Belaz har på ett modigt sätt utvidgat gränsen för vad som tidigare har ansetts möjligt med befintlig teknik, säger Gregoire Parenty, ordförande för juryn och marknadsdirektör på SSAB.

Trenden inom gruv- och stenbrottsindustrin i världen är ”ju större desto bättre”. Efterfrågan är stor och därför behöver produktionen hela tiden optimeras.

Belaz som är en global tillverkare av gruvdumprar, har med hjälp av höghållfast stål utvecklat världens största gruvdumper som kan lasta 20 procent mer samtidigt som bränsleförbrukningen har minskat.

- Belaz nya konstruktion visar att man med höghållfast stål kan göra starkare, lättare och mer hållbara produkter, säger Gregoire Parenty, som understryker att det har varit hård konkurrens mellan årets finalister.

Swedish Steel Prize delades ut för 16:e året i rad i samband med ett tre dagar långt evenemang där 800 deltagare från hela världen kunde ta del av de senaste rönen om höghållfast stål.

Övriga nominerade bidrag tilldelades andra pris i Swedish Steel Prize 2014. Dessa var Santander Equipos från Chile, Timo Penttimies från Finland och Vale från Brasilien.

Swedish Steel Prize instiftades 1999 av SSAB med syftet att inspirera och sprida kunskap om höghållfasta stål och hur dessa kan användas för att utveckla starkare, lättare och mer hållbara produkter.

http://www.steelprize.com/


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SSAB Emea AB

Box 70
101 21 Stockholm
Sverige
SSAB Emea AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063