23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

SSAB Emea AB

SSAB – för en starkare, lättare och mer hållbar värld

SSAB är ett högspecialiserat globalt stålföretag som verkar i nära samarbete med kunderna. SSAB utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

SSAB är en ledande global producent av avancerade höghållfasta stål (AHSS) och seghärdat stål (Q&T), band-, plåt- och rörprodukter samt lösningar för byggindustrin. SSABs stål och tjänster bidrar till lägre vikt hos slutprodukten och ökar produktens styrka och livslängd.

SSAB har ett kostnadseffektivt och flexibelt produktionssystem. SSABs produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet av stål på cirka 8,8 miljoner ton. Företaget har också kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i Kina och en rad andra länder. I Sverige och Finland sker produktionen i integrerade masugnsprocesser. I USA sker skrotbaserad produktion i elektriska ljusbågsugnar.

SSAB har på många sätt gått före i arbetet för ett hållbart näringsliv. Nu vill vi göra ännu mer. SSABs plan är att kunna erbjuda fossilfritt stål till marknaden 2026 och eliminera våra fossila utsläpp senast 2045

SSABs produkter  marknadsförs under varumärkena:
- SSAB Domex
- SSAB Weathering 6 COR-TEN
- SSAB Laser
- SSAB Form
SSAB Boron
Docol
- GreenCoat
- Hardox
- Strenx
- Armox
- Toolox


SSAB är en ledande aktör på sina hemmamarknader i Norden och Nordamerika. I Norden är SSAB den ledande leverantören av tunnplåt och i Nordamerika den ledande leverantören av grovplåt.

Leverantörstjänster

Se allaNyheter

Fakta om SSAB Emea AB

Adress
SSAB Emea AB
Box 70
101 21 Stockholm

Region
Sverige
Södermanlands län
Oxelösunds kommun

Telefon: +46 0155254000

VAT nummer: SE5563137933

Anställda: 14000

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Lasse Bengtsson

Mia Kolimaa

Sänd till en kollega

0.172