23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Gröna logistiklösningar

Vi hjälper våra kunder att skapa miljövänliga och energieffektiva lösningar – oavsett om det är produktionsbolag, distributionscentraler, hamnoperatörer eller andra som vill sänka sina CO2-utsläpp.

Den gröna omställningen är viktig eftersom vi vill lämna en bättre värld till kommande generationer. Det är inte något som går av sig själv, men ambitiösa målsättningar, ny teknisk kunskap, bättre resursanvändning, nya företagsmodeller och ett allmänt skifte från fossil energi (kol, gas och olja) till mer hållbara energikällor (sol, vind och vatten) är steg i rätt riktning.

Ombyggnad från gas eller diesel till el
Allt fler kunder väljer fabriksnya, eldrivna maskiner och tendensen är tydlig: Uttjänta gas- och dieselmaskiner ersätts oftast med eldrivna maskiner. Det sker i takt med den snabba tekniska utvecklingen där maskinernas prestanda gradvis ökar för alla lyftkapaciteter och där våra kunder har explicita krav på gröna lösningar.

Argumenten för att välja eldrivna fordon är många. Naturligtvis är energioptimering, miljöförbättring och grön transport viktigt, men andra punkter är mindre buller och en behagligare arbetsmiljö för den enskilda maskinföraren. Maskiner från de kända leverantörerna Terberg  och Konecranes  har ”gröna” maskiner för i stort sett alla syften.

Hos N.C. Nielsen får vi allt fler förfrågningar angående ombyggnader där vi byter ut fossildrivna förbränningsmotorer till eldrivna frekvensmotorer så att fordonen blir snabbare och miljövänligare. Det är särskilt ekonomiskt attraktivt för specialmaskiner, truckar och reachstackers från 10 ton lyftkapacitet, och både hamnar, offshore-baser och OEM-kunder använder möjligheten att upcycla och förbättra äldre maskiner.

Väte som möjlighet
Genom att konvertera maskiner från gas-/dieseldrift till vätedrift kan man också bidra till den gröna omställningen eftersom väte har CO2-neutrala egenskaper. Väte ger tyst körning och har hög drifttid eftersom vätedrivna motorer kan användas under en hel, lång arbetsdag. N.C. Nielsen samarbetar med ledande leverantörer angående vätelösningar och räknar med att den här tekniken kommer att bli allt viktigare i framtiden.

N.C. Nielsen hjälper våra kunder att skapa miljövänliga och energieffektiva lösningar – oavsett om det är produktionsbolag, distributionscentraler, hamnoperatörer eller andra som vill sänka sina CO2-utsläpp.

NC Nielsen AB
Metallvägen 61
195 72 Rosersberg
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5592632292

Kontaktperson

Angelica Sievers
Säljkoordinator
+46 761045145 as@nc-nielsen.se

Sänd till en kollega

0.176