23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Webfleet Solutions och Lytx lanserar WEBFLEET Video

Webfleet Solutions och Lytx lanserar WEBFLEET Video för ökad trafiksäkerhet

Webfleet Solutions, en av världens ledande telematikleverantörer och en del av Bridgestone, lanserar i april 2021 WEBFLEET Video - en ny videobaserad och helt integrerad lösning.

WEBFLEET Video har utvecklats i nära samarbete med Lytx, en av de ledande, globala leverantörerna av videotelematik för fordonsflottor. Genom att samla expertis från både videotelematik och Fleet Management bidrar den integrerade lösningen till att stärka trafiksäkerheten för chaufförer och andra trafikanter.

 Vad är WEBFLEET Video?

WEBFLEET Video är en integration av Lytxs kamerateknik i Webfleet Solutions molntjänst för vagnparkshantering. Genom att integrera de två lösningarna kan användarna enkelt och intuitivt administrera både fordon och fordonskameror via WEBFLEET. 

 WEBFLEET Video kombinerar Webfleet Solutions data över fordon och körstil med Lytxs avancerade kamerateknik för att ge användarna full överblick över hur deras flotta fungerar på vägen.

 Användarna får bättre insikt i körhändelser och kunskap om hur de kan bidra till att förhindra olyckor, öka säkerheten för föraren, förbättra flottans effektivitet och minska frekvensen av och kostnaderna för försäkringsanspråk.

 Kombinationen av video och telematikdata ger ny kunskap och nya insikter

Kombinationen av ​video- och telematikdata ger fördelar för både chaufförer och åkeriägare – och ger också helt nya insikter och ny kunskap om en lång rad omständigheter.

 WEBFLEET använder till exempel data om tomgångskörning och hårda inbromsningar för att få kunskap och feedback i realtid om körmönstret och kan på så sätt hjälpa chauffören att köra både säkrare och mer ekonomiskt.

 Genom att använda Lytx videoteknik tillsammans med WEBFLEET får chaufförer och fordonsägare bättre förståelse av varför det till exempel har varit nödvändigt med hårda inbromsningar, eller varför det har varit mycket tomgångskörning. När man på det här sättet får kunskap om varför vissa omständigheter uppstår får man större möjlighet att både coacha och skydda chaufförerna och dessutom öka trafiksäkerheten.

 Bättre trafik- och rättssäkerhet för chaufförer och åkeriägare

WEBFLEET Video bidrar också till att öka säkerheten för chaufförer och åkeriägare – både trafiksäkerheten och rättssäkerheten. WEBFLEET Video kan till exempel presentera konkreta bevis i händelse av trafikförseelser och olyckor. Videofilmer kan skydda både chaufförer och flottägare mot oriktiga krav på skadeersättning och förhindra långdragna rättstvister.

 ”Vi på Webfleet Solutions har erfarenhet av att hjälpa åkeriägare att följa och stötta sina chaufförer. Telematikteknik gör det till exempel möjligt för fordonsansvariga att få ögonblickliga notiser när oönskade händelser inträffar under resan, såsom avvikande hastighet eller hårda inbromsningar. Kamerateknik med heltäckande videofilm kan ge en snabb överblick över vad som faktiskt hände på vägen, både före och efter en incident – och det kan ofta frikänna företaget och chauffören. I andra fall är det värdefull information som kan användas som feedback och coachning av chaufförer för att förbättra trafiksäkerheten”, förklarar Sjors de Kruijf, direktör för Webfleet Solutions i Sverige, Danmark och Nederländerna.

Han fortsätter: ”Om lagstiftningen är omfattande för transportverksamheter kan tekniken bidra till att skydda företag och chaufförer mot felaktiga anklagelser och även övervaka och förbättra förarbeteendet.”

WEBFLEET Video är tillgängligt från april 2021
Den helt integrerade WEBFLEET-videolösningen är tillgänglig via WEBFLEET-plattformen från april 2021 och har ett smidigt gränssnitt.

 ”På Lytx är vi glada över samarbetet med Webfleet Solutions. Genom att kombinera vår expertis inom våra olika områden har vi nu utvecklat en integrerad lösning, som kunder över hela världen kan ha nytta av”, säger Damian Penney, vice vd för Lytx i Europa.

”I dag använder många åkeriägare olika lösningar för vagnparkshantering och videoövervakning av körmönstret. Med WEBFLEET Video får fordonsägarna nu en integrerad lösning för hantering av fordonsflottan och videoövervakning av körhändelser”, säger Penney.

 Om Webfleet Solutions, ett bolag inom Bridgestone
Webfleet Solutions, som hette TomTom Telematics fram till 1 oktober 2019, är en av världens ledande leverantörer av telematiklösningar för flottstyrning, fordonstelematik och uppkopplade bilar. Verksamhetens molntjänst  WEBFLEET används i organisationer av alla storlekar för att förbättra vagnparkens prestanda, spara bränsle, ge stöd till chaufförer och öka effektiviteten rent generellt för hela flottan.

Webfleet Solutions har över 50 000 kunder över hela världen och hjälper förare i över 100 länder. Det ger oss branschens starkaste lokala supportnätverk och det bredaste urvalet av branschpecifika tredjepartsapplikationer och integrationer.

Sänd till en kollega

0.093