23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så här fixar du ett fint kontor med utrymme för effektivitet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Kontoret är en plats vi är på varje dag för att arbeta målinriktat för att skapa resultat.

Därför är det så viktigt att kontorsmiljön är tillfredsställande och en plats där du kan arbeta effektivt. Kanske vill du motivera chefen till att inreda bättre eller så är du själv ägare av företaget och tänker ge kontoret ett lyft. Följande kan du tänka på när du inreder kontoret.

Struktur och planering behövs på kontoret
Det är viktigt att ha en praktisk anslagstavla på kontoret så att man kan fästa viktiga papper och lappar på den. Om det finns en skrivsektion så finns också möjligheten att göra prydliga sidoanteckningar som alla kan ta del av. Fäst också roliga foton från den årliga kontorsfesten eller små budskap som peppar och motiverar de anställda. Det är förresten ett utmärkt tillfälle att fästa meddelanden om nya kontorsfester på anslagstavlan.

Anslagstavlor kan sitta i varje mötesrum samt i varje kontorsdel så att man alltid har tillgång till informationen när man behöver den.

Utöver anslagstavlor är det bra med praktiska skåp och lådor. Varje medarbetare kan ha en egen hurts vid sitt skrivbord där de kan förvara pennor, papper men också privata ägodelar.

Se till så att det alltid finns ett förråd med post-its, anteckningsböcker och whiteboardpennor som medarbetare enkelt kan ha tillgång till. Den analoga planeringen är fortfarande användbar, inte minst när man ska visualisera och brainstorma kring ett projekt.

Inred med växter och sköna möbler
En kontorsplats är alltid trevligare om det förutom praktiska bord och ergonomiska stolar också finns andra platser där man kan ha ett möte eller bara byta arbetsställning ett tag.

Det är också trevligt när det kommer gäster och de kan anvisas till en bekväm soffgrupp där det kanske finns en kaffemaskin, bord och tidningar att läsa. Genom att många olika ytor sporrar man kreativiteten och arbetsglädjen på samma gång.

Ett viktigt inslag på kontoret är fina krukväxter som både syresätter rummet och är ett rogivande inslag i en miljö som ibland kan bli hektisk. Förutom gröna växter kan det också vara fint med posters och tavlor som inspirerar de anställda.

Tänk på de olika gemensamma ytorna
Att få olika avdelningar att arbeta tillsammans är viktigt. Därför ska de också kunna mötas i olika kontors- och mötesrum för att ha konstruktiva möten. Mötesrummen bör vara utrustade med whiteboards och projektor för att kunna ha en kort briefing eller hålla i en utbildning. Det är också viktigt att det är smidigt att boka dessa mötesrum så att man alltid har någon stans att hålla sitt möte. Dessa mötesrum kan också användas för att ha uppföljningssamtal med medarbetare och arbeta tätt tillsammans för att lägga upp nya strategier.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078