23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rätt truck är en bra grund för effektivitet

Någon variant av truck har använts sedan många år tillbaka. Idén med ett truckkort är cirka 50 år gammal och det har sedan dess tillkommit allt fler modeller och fyra olika klasser av truckar, baserat på hur och var de ska användas.

Behöver ditt företag en truck?

Självklart är det inte alla företag som får en större användning av att ha en truck på plats. Det beror ju på vilken bransch man ingår i, vilken typ av produkter som ens företag inriktar sig på och hur stort företaget är. 

Växande företag eller de som redan är stora och har en form av lagerlokal med produkter kommer behöva minst en bra truck att förlita sig på. Innan man bestämmer sig för vilken modell som är bäst lämpad för de dagliga arbetsuppgifterna, kan det vara bra att fundera på om det kan vara läge med att köpa en truck eller att titta på vilka villkor som grundar sig i truckleasing.

En god investering för företaget 

Jämför priser och alternativ att leasa en truck med hur det ser ut med köp av truck. Vilket alternativ som blir det bästa beror bland annat på vilken typ av truck som behövs samt hur ofta och länge den kommer att användas. Den eller de ska bli en god investering för företaget och därmed är det lika viktigt med kostnaderna som att det blir truckar som kan klara av alla arbetsuppgifter.

Diskutera med företaget som erbjuder truckleasing om vilka villkor och tjänster som ingår. Villkoren skiljer sig många gånger beroende på vilka typer av truck som väljs ut. Ibland ingår även tjänster som service och underhåll om man väljer truckleasing, vilket kan vara en trygghet.

Säkerhet och trygghet på arbetsplatsen 

Olyckor där truckar är inblandade sker dagligen på olika platser. Det är viktigt att alla är införstådda med hur man ska göra för att upprätthålla så god säkerhet som möjligt. Först och främst utbildning för den eller de typer av truckar som ska framföras. För att de ska förstå hur truckarna ska hanteras och vilka risker som finns.

Det är även bra med tydliga anvisningar och en utbildning för hur man ska se till att det blir så god säkerhet som möjligt omkring truckarna. Till exempel hur många meter ifrån man ska stå om en högstaplare är i farten med att ta ner en last och det ska vara tydliga avgränsningar mellan gående och truckförare. Även de som inte är truckförare kan behöva en liten undervisning om säkerheten.

Sänd till en kollega

0.015