23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ett växande intresse för elbilar i Sverige

I vårt samhälle blir det alltmer uppmärksammat att värna om miljön och med detta har så även intresset för mer miljövänliga alternativ ökat. Det finns flera att välja mellan och gällande elbilar blir det alltmer intressant för bilisterna.

De senaste åren är det många bilister som på olika sätt har försökt att värna mer om miljön med sin bilkörning. Som att delvis eller helt välja att åka kollektivt, cykla eller promenera till sitt mål. De senaste åren har man även sett ett ökat intresse för att ta sig fram med en elbil. Både gällande inköp av en egen elbil och då man behöver hyra en bil.

Sortimentet av elbilar och prisvärda elbilsladdare blir allt större. För att underlätta för de som vill övergå till elektriska alternativ. En annan faktor som underlättar användande av elbil är att det finns ett skatteavdrag för grön teknik. Ju smidigare det blir med att övergå till elbil, desto större chans är det ju att fler investerar i denna gröna teknik.

Var ska man göra sina inköp?

Var man ska inhandla de saker som behövs, är nog en av de mest ställda frågor idag. Bland annat för att marknaden är mycket större, med hänsyn till att allt fler inköp görs via internet. Man åker mer sällan iväg till en butik, eftersom det kan innebära mycket extra tid gällande körsträckan.

Hos elbilsvaruhuset.se finns massvis med bra information om prisvärda elbilsladdare, användande av elbilar och annat som kan behövas i samband med installationen. Jämför dig fram till ditt bästa alternativet och fundera på om du själv ska ansvara för installationen eller du anser det är bättre att anlita yrkespersoner. 

Vad innebär skatteavdrag för grön teknik?

För att uppmuntra och hjälpa de som har intresse av att investera i grön teknik är det nu möjligt att kunna göra ett skatteavdrag, upp till 50% per år. Men innan du påbörjar inköp och installation av exempelvis prisvärda elbilsladdare bör du kontrollera vilka regler som gäller för att skatteavdraget ska vara godkänt.

Några regler att ta hänsyn till:

  • du måste vara ägare till bostaden under tiden en installation görs
  • senast i slutet på det år installationen genomförs ska du ha fyllt 18 år
  • oavsett var du bor ska din skatt betalas till Sverige
  • fakturering eller betalning för installationsarbetet ska gå till dig

Det finns andra regler att tänka på. Vad som ingår i skatteavdrag för grön teknik och fler regler kan vara bra att känna till innan något påbörjas. Så kontrollera gärna med den information som finns hos Skatteverket.

Sänd till en kollega

0.047