23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Verkstadsinredning bil, verkstadsinredning skåpbil

En funktionell inredning för din skåpbil eller arbetsbil innebär olika saker för olika yrken. Det finns så kallade universallösningar för skåpbilar men dessa är sällan så bra som det påstås.

Framförallt då de inte är anpassade efter just dina behov. Naturligtvis kan du bygga din inredning själv med det finns många saker du behöver tänka på om du väljer att gå den vägen. Bland annat vilket material du använder för att bygga hyllor och hur du fäster dem. Den totala vikten av inredning samt din utrustning är också en faktor du behöver ha i åtanke.

Låt oss titta dels på regler du behöver känna till, samt några tips för Verkstadsinredning bil.

Regler och lagar

Oavsett om du väljer att bygga din inredning själv eller köper ett modulsystem från en återförsäljare av verkstadsinredningar till skåpbilar, behöver du bland annat ha koll på bilens vikt. Detta gäller både bilens tjänstevikt och totalvikt. Väger ditt arbetsfordon för mycket efter att inredningen monterats kan detta påverka hur du kan framföra ditt fordon. Vikten efter att du förändrat inredningen bestämmer även hur ditt fordon klassas, och därmed vilken behörighet du måste ha för att framföra bilen.

Om du avsevärt förändrar inredningen i ditt fordon kan du även behöva utföra en ny registreringsbesiktning enligt fordonsförordningen. Kontrollera alltid med återförsäljaren av den inredningen du valt, vad som gäller.

Tips på inredning för din skåpbil eller arbetsbil

Hyllor

Det finns många olika hyllsystem att montera som även kan inkludera olika typer av lådor, krokar annan förvaring. De allra bästa av dessa moduler går att anpassa efter din bilmodell.

Golvförvaring

Genom att göra höja golvet i bilen och montera ett dubbelgolv med lådor kan du enkelt förvara mängder med utrustning lättillgängligt samtidigt som du fortfarande kan lägga till hyllor eller annan inredning ovanför.

Verktygstavlor

Om hyllor känns för otympliga kan man välja att montera in verktygstavlor istället då dessa kommer i många storlekar och är lätta att anpassa.

Olika typer av takutrustning

För det mest kan denna utrustning knappast kallas bilinredning eller verkstadsinredning för bilar. Utöver takboxar, takräcken och stegar monterade på utsidan av bakdörrarna finns det även stegar som kan fästas i innertaket.

Bättre arbetsbelysning

Den belysning som bilar har som standard från fabriken är sällan tillräckligt för att arbeta i eller utanför bilen. Att byta ut denna belysning mot starkare lampor är också möjligt och en bra komponent att uppdatera i samband med uppdatering av annan bilinredning.

Inred förarutrymmet

Hyllor, lådor och till och med ett arbetsbord i lastutrymmet är inredning för en arbetsbil som de flesta tänker på när man bygger upp sin rullande arbetsplats. Funktionaliteten i förarutrymmet är minst lika viktig. Väskor, krokar och stativ hjälper till att hålla ordning och reda på saker som du behöver ha nära till hands.

Ett sist tips

Universallösningar kan fungera kortsiktigt om du verkligen behöver förvaringsutrymme snabbt för din skåpbil eller arbetsbil. Att satsa på ett välanpassat system för just dina behov och din bilmodell är dock absolut bäst. Tänk på att ditt fordon är din arbetslokal och din arbetsmiljö se därför till att den är ergonomisk och underlättar dina arbetsdagar.

Sänd till en kollega

0.063