23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Flyttfirman för dig i Uppsala

Uppsala, staden som överbryggar klyftan mellan akademi och modern innovation. Denna livfulla universitetsstad som har så många strängar på sin egen historia. Det vittnar inte minst universitetet, domkyrkan och slottet om. I den här artikeln berättar vi mer om Uppsala och möjligheten att flytta både till och från men även inom Uppsala. 

Hjälp vid flytt

Uppsala är kanske i första hand den där pulserande universitetsstaden som ligger lite norr om Stockholm. Studenter från hela Sverige, och resten av världen, ökar terminsbefolkningen i staden, vilket ger den en ungdomlig, internationell karaktär. Det här gör att det är ofta människor som flyttar till och från Uppsala och inte minst inom dess gränser. Flyttfirman för dig i Uppsala är experter på flytt och bistår gärna dig i din flytt. 

Många flyttar från Stockholm till Uppsala

Flera väljer att bo i Uppsala, även om de har kvar arbetet i Stockholm. Och det är lätt att förstå varför, Uppsala är hanterbar i storlek men har mycket att erbjuda. Historiskt betydelsefull, hundraåriga sevärdheter täcker stadsbilden och dess omgivningar. Ingen resa till Uppsala är komplett utan att lära känna sin före detta invånare Carl Linnaeus, en av världens mest framstående botaniker och vetenskapsmän. Han har lämnat många spår efter sig. 

Arbetar du inom akademi eller innovation

Idag är Uppsala en nyckelstad för innovation där akademi och en utpräglad affärskultur förenas för att skapa en grogrund för nya idéer. Många flyttar till Uppsala utifrån denna möjlighet. Att kunna verka i gränslandet mellan innovation och akademi. 

Historiska Uppsala – res tillbaka i tiden till järnåldern och vikingatiden

När du väl har flyttat till Uppsala och får besök av släkt och vänner så är det historiska Uppsala det som kanske sätter störst prägel på staden. Var du än sätter din fot i Uppsala kommer du helt säkert att snubbla över sevärdheter av historisk betydelse. Utställd i Carolina Rediviva, vilket är Uppsala universitets bibliotek, hittar du den fantastiska Silverbibeln från 600-talet, en av världens äldsta och mest omfattande gotiska codex.

Bara ett stenkast därifrån ligger Uppsala domkyrka, begravningsplats för kung Gustav Vasa, som dog 1560. Andra sevärdheter som du måste se är Uppsala slott och dess vidsträckta områden där exempelvis Dag Hammarskjöld växte upp. Han ligger begravd lite längre bort. 

Uppsala universitet – stadens stolthet

De flesta som flyttar till och från Uppsala är studenter. Uppsala universitet, grundat på 1400-talet är det äldsta universitetet i Sverige. Byggnaden, som bär namnet Gustavianum, sträcker sig tillbaka till 1620-talet. Även icke-studenter kan upptäcka dess arv eftersom det nu fungerar som museum. Bland höjdpunkterna hittar du det intrikat konstruerade Augsburg Art Cabinet, ett fint exempel på tidigt 1600-talssnickeri. 

Hjälp vid flytt

Oavsett skäl och oavsett hur dina vägar till slut förenas i Uppsala så finns det hjälp att få vid flytt. Det handlar inte bara om hjälp med själva flytt-transporten utan mycket mer. Det är du som bestämmer hur mycket de ska bistå dig och hur mycket du gör själv. Att flytta är ett stort steg och det kan vara en stor glädje i att ta hjälp vid sådana tillfällen. 

Ansvarig utgivare: TribuSoft.se

Sänd till en kollega

0.016