23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Försäljningen av etanolkaminer ökar – vi nystar ut varför

Etanolkaminer beskrivs också som miljövänliga dekorationskaminer och blir allt mer populära på marknaden.

Kaminerna som brinner på bioetanol finns idag i en uppsjö av modeller och versioner. Etanolkamin-shop.se många möjligheter är såklart en av anledningarna till den ökade populariteten, men det finns också andra orsaker som gör att etanolkaminen är ett bra val för många och varför de dyker upp i allt fler inredningsmagasin.

Många modeller och möjligheter
Det är sällan bara en anledning till att produkter får ett uppsving på marknaden och det är såklart också fallet för etanolkaminen. En av de saker de flesta konsumenter uppmärksammat, är det stora utbudet på modeller och typer av etanolkaminer som finns att få tag på.

Nedan listas de vanligaste kategorierna av etanolkaminer:

·         Vägghängd etanolkamin som monteras på väggen likt en tavla
·         Golvstående kamin som kan placeras fritt i rummet
·         Takmonterad etanolkamin som hänger från taket
·         Inbyggd etanolkamin som kan integreras i en vägg eller möbel
·         Bordkamin som kan placeras på möbler och tas med ut i trädgården
·         Etanolbrännare som passar till gör-det-själv projekt

Alla dessa möjligheter gör självklart att det är lätt att hitta en kamin som passar den specifika kundens inredningsstil, utrymme och önskemål. Det har också blivit allt vanligare att etanolkamin-producenter samarbetar med formgivare och designers för att skapa vackra inredningsobjekt som hamnar i uppmärksammade magasin – vilket också inspirerar fler att investera i en etanolkamin.

Prisvärda etanolkaminer med flexibel installation
Priset på etanolkaminer varierar mellan modeller och brännartyper men tack vare det enkla tillvägagångssättet vid installationen är priset i jämförelse med braskaminer och gasolkaminer betydligt lägre. Installationen kräver ingen auktoriserad fackman och kan därför göras av de flesta som besitter lite extra händighet.

Den flexibla installationen beror på att etanolkaminer inte kräver någon skorsten eller extra ventilation. Det är därför möjligt att installera en etanolkamin i nästan alla typer av hem, både i villor och lägenheter, i nästan alla slags rum. För många av de tidigare nämnda modellerna krävs det inte ens en installation, den kommer färdigmonterad och redo att tändas direkt du fått hem den.

Miljövänlig lösning
För att minska på koldioxidutsläppen och klimatpåverkan har Boverket i 2019 också stramat upp sitt regelverk så att rökgaser från vedeldning ska minskas från privata hem. Med en etanolkamin som brinner på bioetanol är utsläppen minimala och därför inte påverkade av regelverket och får därför fortsatt installeras utan problem, vilket kan vara en stor anledning till ökad försäljning av dessa kaminer.

En annan viktig anledning är att när man idag bygger nytt, blir husen betydligt bättre isolerade, vilket innebär att behovet för en sekundär värmekälla har minskats kraftigt. Det är därför inte längre behov av en kraftfull braskamin, utan fullt tillräckligt med en etanolkamin som har en låg värmeeffekt. Med en etanolkamin är det fortfarande möjligt för alla att mysa runt en stämningsfull brasa, utan att man behöver göra korsdrag i huset efteråt.

Vår slutsats
Med ett stort urval av modeller till överkomliga priser och den flexibla installationen av etanolkaminer har det blivit allt mer populärt att investera i en dekorationskamin. Eftersom de också är miljövänliga och inte avger någon kraftig värme passar de perfekt att installera i små lägenheter, men också i nybyggda hus där ingen extra värmekälla krävs. Kamintypen tilltalar därför en bred konsumentgrupp och det är nog just därför försäljningen fortsätter att öka.

Sänd till en kollega

0.047