23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur företag kan tjäna på bloggandet

Bloggar uppkommer av olika design och inriktningar. En form av nyhetssida är något som det syns allt mer av. Med andra ord handlar det inte om att bloggaren endast delar med sig av sitt privatliv, utan det handlar om inlägg med information eller fakta om produkter, tjänster, evenemang eller annat.

Denna typ av blogg som även har tusentals besökare kan samarbeta med företag, med hjälp av annonser eller att marknadsföra deras produkter eller tjänster. Affiliatemarknadsföring finns på olika typer av bloggar och liknande sajter. Det läggs upp inlägg med innehåll som hänvisas till en e-butik eller företagets hemsida. 

Den person som äger bloggen kommer att få betalt i form av provision. Exakt hur villkoren ser ut kan skilja sig mellan de olika projekten. Med sidor som celinas.se finns det utrymme för många olika produkter, men det är viktigt att man noga läser igenom alla villkor. Så man är säker på att man är okej med alla punkter. 

Hur man ska lägga upp marknadsföringen

Med i villkoren från företaget ska alla detaljer finnas med. Som storleken på betalningen, hur den betalas ut och vilka krav som finns på marknadsföringen. Var noga med att det inte blir för mycket marknadsföring, som kan leda till att du istället förlorar besökare. Det är ju de som ska agerar kunder åt företaget.

En annan typ av marknadsföring är när man låter företag ha en banner annons på sin blogg eller nyhetssida. Titta på andra sidor hur det kan se ut och räkna på om du anser att det är värt pengarna med att ha detta på sidan. Bloggar med design som på baggu.se skulle kunna ha plats med annonser i kanten, men frågan är om man anser att det är värt pengarna. Med hänsyn till att reklamen kan bli störande eller inte ens synas för en del besökare.

Ska inte störa dina besökare

Det är viktigt att dina besökare inte känner sig besvärade av reklamen som du väljer att ha på din sajt. Dessutom är det idag vanligt med program som blockerar pop-up fönster eller liknande reklam. Vilket i sin tur inte kommer ge vare sig bloggaren eller företaget någon vinst. 

På en sajt som teknikkanalen.se skulle det vara passande med affiliate och det skulle inte heller bli störande för de som läser via sin mobiltelefon. Trots namnet på sajten, så är inläggen inte endast grundade på teknik. Vilket också gör att det får plats med marknadsföring av olika typer av produkter. Utan att man förlorar en röd tråd i det hela. Men i längden kan det vara bäst med att inrikta sig på specifik bransch.

Sänd till en kollega

0.046