KmK utför ackrediterad kalibrering av tryck- och dragprovningsmaskiner

Erbjuds
Upprättad
Förfallodatum
den 30 juni 2018

Vi är sedan år 2014 ackrediterade enligt internationella standarden SS-EN ISO/IEC 17025:2005. Vår ackreditering omfattar en korrekt genomförd kalibrering av dragprovare och tryckprovare enligt nya standarden SS-EN ISO 7500-1:2016, för Kraft mellan 0,01 - 750 kN, samt verifiering av Längd enligt vår metod KS1024 utg6. Kalibreringen omfattar noggrann längdmätning med passbitar mellan 10 - 500 mm och med laserutrustning mellan 100 - 1800 mm. Förutom detta utförs ett antal kontroller, exempelvis kompressionsplattornas parallellitet, samt grundläggande underhåll av utrustningen för bästa möjliga kvalitet och livslängd.

Laboratoriets ackreditering är en kvalitetsstämpel på att kalibreringen kan utföras enligt specifika krav och att kvalitetssystemet och metoderna kontinuerligt kontrolleras av Swedac. 

Från oktober 2017 har vi utökat vår ackreditering gällande kalibrering av hårdhetsprovare. Läs mer här.

Bevakningstjänst, ärendehantering och service

Vi erbjuder ett helhetskoncept för din kalibrering. Vi och ser till att kalibreringen blir utfört i rätt tid. I god tid innan de årliga intervallen så kontaktar vi er via e-post eller telefon för att boka en tid. Innan kalibreringen utförs en uppdragsgenomgång i enlighet med gällande regler i standarden.

För support och service gällande mät- och provningsutrustningar rekommenderar vi dig att i första hand alltid maila till adress service@kmk-instrument.se. Beskriv problemet detaljerad och bifoga loggbok så kan vi felsöka och lösa eventuella service förfrågningar snabbare och effektivare. Du får ett automatisk meddelande via e-post med ditt ärendenummer, Använd alltid samma meddelanderubrik för spårbarhet och logg av all kommunikation gällande ditt serviceärende.

Kontakta oss för mer information och förslag för er utrustning! Ring 021-150 160. Välkomna!


Kort om KmK instrument AB

KmK Instrument är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på specialistkompetens inom områden Mätteknik, Materialprovning och Oförstörande provning. Som en etablerad helhetsleverantör sedan år 1994 så hjälper vi kunderna inom t ex stål-, verkstads- och fordonsindustrin med support och service genom hela processen. Besök gärna vårt democenter i teknikstaden Västerås. Läs mer på hemsidan: www.kmk-instrument.se eller ring tel. 021- 150 160.
Leverantör
KmK instrument ab
Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Sverige

Anders Vallenfjord
Telefon: +46 021-15 01 60


Se hemsidan
Se fler tjänster
Se hela profilen
Kontakta leverantör

Sänd till en kollega

0.126