23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bowitek ApS

Bowitek hjälper företag med CE-märkning av produktionsanläggningar, robotlösningar och maskiner

Vi förbereder riskbedömningar, bestämmer maskinens begränsningar, sammanställer den tekniska filen, tillhandahåller input för användarinstruktioner etc. Alla uppgifter som leder till CE-märkning.

I många fall arbetar vi som coach eller rådger och leder företaget genom en CE-märkning så att de sedan kan sköta sig själva.

Vår strategi för CE-märkning är mycket praktisk och pragmatisk. Vi rekommenderar specifika säkerhetslösningar som kan implementeras i den verkliga världen. Vi når alltid CE-märkningen.

Arbetsprocessen kännetecknas av en bra struktur, användning av en metod och användning av schabloner och moduler. En hög grad av återvinning sker.

De anställda arbetar nära - över olika uppgifter så att kompetenserna utnyttjas fullt ut. Flera av de anställda är TÜV-certifierade - både i process- och maskinsäkerhet.

Bowitek är en nordisk distributör av verktyget Safexpert ™, av vilket exklusivt i Danmark och Sverige. Verktyget hjälper användaren genom en CE-märkning steg för steg. Ett hav av tidsbesparande funktioner och rutiner är inbyggt i det.

Processsäkerhet.
Inom processsäkerhet tillhandahåller vi ett team av kompetenta och erfarna kollegor som löser specifika uppgifter ute hos företagen eller från vårt eget kontor. Flera har omfattande TÜV-certifiering inom processäkerhet.

Maskinsäkerhet.
- CE-märkning. Gör detta med en strukturerad metod som stöds av ett verktyg (Safexpert ™). I praktiken når vi snabbt mållinjen.
- Förklaring av skillnaden. Vi kontrollerar om en viss maskin uppfyller kraven i lagen. Både dokumentationen och den praktiska säkerheten. Många har köpt gamla och begagnade maskiner, där det kan vara tvivel om de lever upp till tidens kugge.
- Säkra styrsystem. Vi ställer vanligtvis säkerhetskraven, förbereder dokumentation och möjligen utför en validering. Vi kan också helt enkelt stödja ett företag i deras egen implementering av detta område.

Vår erfarenhet:
- Certifierad i ATEX,
- TÜV-certifierad både i processäkerhet och maskinsäkerhet
- Väl insatt i MD, SIL, SIS, SRS, PED, EMC, LVD, säkra styrsystem etc.
- Återförsäljare av Safexpert ™ i Norden

Kontakta oss på bowitek@bowitek.dk eller +45 27 880 660. Vi har kontor i Fredericia och Ballerup.

Bowitek hjemmeside

Fakta om Bowitek ApS

Adress
Bowitek ApS
Vesterballevej 25
7000 7000

Region
Danmark
Syddanmark
Fredericia Kommune

Telefon: +45 27 880 660

VAT nummer: DK32471595

P nummer: 1015555862

Anställda: 7

Sänd till en kollega

0.11