23948sdkhjf

Apoteas kamerabevakning är laglig

Apoteas kameraövervakning av läkemedelshanteringen på lagret i Morgongåva följer lagen på alla punkter. Det konstaterar Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, som utrett ärendet.

Integritetsskyddsmyndighetens utredningen av Apoteas användning av kameror på lagret i Morgongåva har pågått sedan 2021. 

Apoteket har tidigare uppgett att användningen av kameror varit för att garantera en hög säkerhet i sin läkemedelshantering. 

Utredningen ser dock att läkemedelsjätten bör bli bättre på att leva upp till kraven på information om kameraanvändningen.

– Vi tycker att IMY gjort ett bra jobb i granskningen av ärendet och glädjande visar utredningen att vi har lagen på vår sida i alla punkter där vi använder kameror. Däremot ska vi uppdatera så att vi förtydligar kontaktuppgifter på en del av våra informationsskyltar, säger Pär Svärdson, vd för Apotea, i ett pressmeddelande.

Inom fyra veckor ska därför skyltarna på logistikcentret förtydligas med ett telefonnummer och tydlig hänvisning till var externa besökare kan ta del av ytterligare information.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Mathem köper leveransbolag
Innovationsinvesteringar ökar inom branschen
Vägforum 2023: Kostnader för nationell plan under lupp
Ny vd för Castellum utsedd
"Underhåll ska bli det nya buzz-ordet"
Craft går från manuellt lager till helautomatiserat
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.094