23948sdkhjf

Apoteas kamerabevakning är laglig

Apoteas kameraövervakning av läkemedelshanteringen på lagret i Morgongåva följer lagen på alla punkter. Det konstaterar Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, som utrett ärendet.

Integritetsskyddsmyndighetens utredningen av Apoteas användning av kameror på lagret i Morgongåva har pågått sedan 2021. 

Apoteket har tidigare uppgett att användningen av kameror varit för att garantera en hög säkerhet i sin läkemedelshantering. 

Utredningen ser dock att läkemedelsjätten bör bli bättre på att leva upp till kraven på information om kameraanvändningen.

– Vi tycker att IMY gjort ett bra jobb i granskningen av ärendet och glädjande visar utredningen att vi har lagen på vår sida i alla punkter där vi använder kameror. Däremot ska vi uppdatera så att vi förtydligar kontaktuppgifter på en del av våra informationsskyltar, säger Pär Svärdson, vd för Apotea, i ett pressmeddelande.

Inom fyra veckor ska därför skyltarna på logistikcentret förtydligas med ett telefonnummer och tydlig hänvisning till var externa besökare kan ta del av ytterligare information.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078