23948sdkhjf

Dubbelt så stor terminal för Schenker

Nästa år slår DB Schenker upp portarna till en ny terminal i Hudiksvall. Den nya terminalytan kommer att bli mer än dubbelt så stor som den tidigare.

Snart påbörjas bygget av en ny terminal i anslutning till DB Schenker nuvarande i Hudiksvall. 

Den befintliga ytan på 800 kvadratmeter kommer småningom växa till att bli 2 000 kvadratmeter och rymma bland annat automatiserad paketbana, automatisk vägning och mätning av gods.

– De automatiserade processerna ger en effektiv och säker sortering. En annan fördel är att vi förbättrar hanteringen av godsflödet. Vi får en effektivare och säkrare hantering då vi inte behöver flytta godset i terminalen flera gånger på trånga ytor utan kan hantera in- och utlastning på ett rationellt sätt. Även hanteringen med truckar och lastbilar på markplan blir effektivare med mer tilltagna ytor för stora gods. Allt detta skapar en betydligt säkrare verksamhet och bättre arbetsmiljö för personalen, säger Patrik Ellefsson, DB Schenkers distriktschef för Sundsvall, Örnsköldsvik och Hudiksvall, i en kommentar.

Bygget är beräknat att starta efter påsk och kommer förutom terminalyta, att rymma administrativa ytor och markhall. Fastigheten äga av Västra Hamnen-koncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094