23948sdkhjf

Eon sköter laddning åt Iveco

Iveco och Eon gör gemensam sak och satsar på att bygga ut laddinfrastrukturen i Sverige.

Iveco och Eon ska samarbeta kring utbyggnad av laddinfrastruktur i Skandinavien, det meddelar de två parterna. Iveco lanserade nyligen den elektriska transportbilen Iveco eDaily och nu går Eon in och förser Iveco-kunderna med laddstationer. 

– Transportbranschen står inför en stor förändring, där laddning kan vara en utmaning. Det måste passa in i logistik- och transportmönstret, så det kräver ofta skräddarsydda lösningar. Det är just därför detta är ett viktigt avtal för oss. Tillsammans med Eon banar vi vägen och kan nu leverera en komplett elektrisk lösning med både Iveco eDaily och laddningsmöjligheter, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör för Iveco Sweden AB.

– Vi är verkligen glada över samarbetet och att på detta sätt kunna hjälpa Iveco:s kunder med en integrerad ellösning i Skandinavien. Vi arbetar kontinuerligt med transportbranschens gröna omställning och nu är det dags för de tyngre fordonen att gå över till el. Med Iveco:s kommande utbud av tyngre elfordon blir det lättare för transportföretag att välja el. Vårt gemensamma mål är att göra övergången till elfordon enkel för Iveco:s kunder. Det ska vi bland annat uppnå genom att göra det möjligt för kunderna att ladda där behovet finns, till exempel där fordonen lastas eller parkeras över natten, säger Christian Halleløv, Head of Global eTransport på Eon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Storaffär: Hedin köper Ivecos distributions- och återförsäljarverksamhet i Norden
Maersk satsar på kyllogistik – köper 22 kyllager och över 500 lastbilar i Sydafrika
"Stolt och glad över förtroendet" – här är Green Cargos nya vd
Mathem utökar samarbete kring elektrifiering
Regeringen: 700 miljoner kronor till vuxenutbildningar
Nu kommer MAN:s elektriska lastbilar
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.094