23948sdkhjf

Eon sköter laddning åt Iveco

Iveco och Eon gör gemensam sak och satsar på att bygga ut laddinfrastrukturen i Sverige.

Iveco och Eon ska samarbeta kring utbyggnad av laddinfrastruktur i Skandinavien, det meddelar de två parterna. Iveco lanserade nyligen den elektriska transportbilen Iveco eDaily och nu går Eon in och förser Iveco-kunderna med laddstationer. 

– Transportbranschen står inför en stor förändring, där laddning kan vara en utmaning. Det måste passa in i logistik- och transportmönstret, så det kräver ofta skräddarsydda lösningar. Det är just därför detta är ett viktigt avtal för oss. Tillsammans med Eon banar vi vägen och kan nu leverera en komplett elektrisk lösning med både Iveco eDaily och laddningsmöjligheter, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör för Iveco Sweden AB.

– Vi är verkligen glada över samarbetet och att på detta sätt kunna hjälpa Iveco:s kunder med en integrerad ellösning i Skandinavien. Vi arbetar kontinuerligt med transportbranschens gröna omställning och nu är det dags för de tyngre fordonen att gå över till el. Med Iveco:s kommande utbud av tyngre elfordon blir det lättare för transportföretag att välja el. Vårt gemensamma mål är att göra övergången till elfordon enkel för Iveco:s kunder. Det ska vi bland annat uppnå genom att göra det möjligt för kunderna att ladda där behovet finns, till exempel där fordonen lastas eller parkeras över natten, säger Christian Halleløv, Head of Global eTransport på Eon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126