23948sdkhjf

Instabee på väg att teckna kollektivavtal

Svenska Transportarbetareförbundet och Instabee har ingått avsiktsförklaring. Nu vill last mile-bolaget teckna kollektivavtal.

Förra året blev det klart att det två last mile-jättarna Instabox och Budbee slog sig samman och bildade bolaget Instabee.

Nu har Instabee tecknat en avsiktsförklaring med Svenska Transportarbetareförbundet om att underteckna Transportavtalet efter att avtalsrörelsen avslutats. Det innebär att Instabee och Transportarbetarförbundet har som ambition att ha ett kollektivavtal på plats senast 1 oktober i år.

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det gör mig väldigt stolt att kunna kommunicera de här nyheterna idag. Vi tar nu nästa steg mot ännu mer transparenta och tydliga villkor för våra medarbetare. Vi uppskattar de konstruktiva dialoger vi har haft med Transport så här långt i processen och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete för att enas om de sista återstående frågorna, säger Fredrik Hamilton, vd och grundare Instabee.

De två budbolagen Instabox och Budbee dagar startade 2015 respektive 2016 och har gått från att bara verka i Sverige till att ha tagit marknadsandelar i andra länder. Efter sammanslagningen värderades Instabee till 18 miljarder svenska kronor. Inom det aktuella avtalsområdet har Instabee omkring 700 anställda.

– Avsiktsförklaringen är ett bra och viktigt första steg. Dialogen med Instabee har varit bra, rak och ärlig. Vi förutsätter nu att de fullföljer det de åtagit sig i avsiktsförklaringen, säger Tommy Wreeth, Transports ordförande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094