23948sdkhjf

NTEX öppnar ny rutt

NTEX utvecklar sina kombinerade transporttjänster mellan Italien och Storbritannien.

Logistik- och transportföretaget NTEX utökar sina kombinerade transporttjänster mellan Italien och Storbritannien i samarbete med Stena Line och italienska järnvägsoperatören Hannibal, det framgår i ett pressmeddelande. 

– Vi lanserade tjänsten 2021 och på knappt två år har tjänsten nått stora framgångar. Medan många på marknaden skär ner sin intermodala kapacitet så har vi ökat dem, med dagliga avgångar i båda riktningarna mellan Italien och Storbritannien. Att lägga till denna nya tjänst med avgångar två gånger i veckan mellan Europort och Melzo gör oss bara ännu starkare, säger Ed Husselbee, Group Rail Development Manager, NTEX UK.

– Vi är stolta över att ha NTEX som driver denna utveckling och vi välkomnar dem varmt ombord på våra fartyg som korsar Nordsjön. Det kommer att kräva en logistikleverantör som NTEX att utveckla en vy och den kommersiella kraften, en stark och pålitlig järnvägsoperatör, en flexibel hamnorganisation och täta färjeförbindelser för att tillgodose logistikflödena mellan Europa och Storbritannien, säger Rob Mittelmeijer, Freight Commercial Manager, Stena Line.

– En stor fördel representeras i hållbarhetsaspekten hos det intermodala transportsättet: genom att begränsa vägtransporter främjas faktiskt användningen av fordon som tåg och fartyg med lägre miljöpåverkan. Effektiviteten hos ett företag som NTEX gör vårt partnerskap perfekt, både på operativ och planeringsnivå, säger Andrea Spagnuolo, Sales & Business Development Manager, Hannibal SpA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062