23948sdkhjf

Göteborgsregionen tar hem första platsen som bästa logistikläge

På Intelligent Logistiks lista över landets bästa logistiklägen för 2023 placerar Göteborgsregionen sig på en första plats.

Totalt utgörs listan av 25 platser som granskats på sju punkter; infrastruktur, godsflöden, marktillgång, logistikstock, etablering, logistikkompetens och regionalt samarbetsklimat.

– Det är kul att vi återtagit förstaplatsen! Göteborg har länge varit ett av de främsta logistiknaven i Skandinavien. Staden har skapat en unik och attraktiv plattform som lockar företag och investerare från hela världen och det är bra att det återspeglas i media, även om vi här självklart är säkra på vårt läge som Sveriges logistikhuvudstad. Regionen är en naturlig nod för branscher med stora varuflöden och företag inom transportlogistik, magasinering och terminalhantering, säger Pär Abrahamsson, näringslivsutvecklare på Stadsutveckling på Businessregion Göteborg, i ett pressmeddelande.

Förra året toppade Helsingborgsregionen listan, men logistikläget har nu sett sig omsprungen och placerar sig på en andra plats. På tredje plats hamnar Jönköpingsregionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094