23948sdkhjf

Då ska Coops nya jättelager vara i full drift – anställer hundratals

I höst startar Coops nya varuterminal i Eskilstuna som ska serva runt 800 butiker. Nu påbörjar Coop en stor rekrytering av personal.

I september öppnar Coops nya varuterminal i Eskilstuna logistikpark vilket Transportnet skrivit om tidigare. Lagret är en helautomatiserad anläggning från vilken varor kommer att levereras till Coops 800 butiker i landet. Nu påbörjar Coop en omfattande rekrytering till lagret och man uppskattar att 300 medarbetare ska anställas under 2023. 

– Vi startar nu en historiskt stor rekrytering för Coops del. Vi söker flera hundra personer som vill vara med och öppna en helt ny arbetsplats tillsammans med oss. Här får man vara med och utveckla framtidens logistik samtidigt som vi som erbjuder en stabil arbetsplats - mat behövs i alla tider, säger Ulf Axelsson, chef terminaler Coop Logistik.

Ungefär 250 tjänster kommer vara i produktionen. Därtill ska 60 tjänstemän rekryteras. 

Processerna på varuterminalen i Eskilstuna är liknande som de Coop har på sina manuella lager idag, som varumottagning, olika typer av plock av varor samt utlastning till bilar eller tåg. Den stora skillnaden i framtidens helautomatiserade terminal är att många processer sköts av robotar, där medarbetarna samverkar med tekniken för att säkra en bra leverans till Coops butiker.

Coops varuterminal i Eskilstuna

Från Eskilstuna kommer Coops mer än 800 butiker att förses med varor inom kategorierna färskvaror, kolonial och nonfood-varor. Coops terminal blir en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel.  De första varorna från terminalen kommer att gå ut i butik i september 2023. Sommaren 2024 planeras anläggningen vara i full drift.  Anläggningen har tågspår hela vägen fram till in- och utlastning. Det betyder att Coops 600 meter långa eldrivna tåg kan lasta och lossa varor flera gånger per dag.  Coop bygger en av Sveriges största takbyggda solcellsanläggningar på taket. Solcellsanläggning består av 14 400 solcellspaneler på en yta som motsvarar hela 38 000 kvadratmeter. Solcellerna kommer att producera cirka en tredjedel av anläggningens elbehov. 

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062