23948sdkhjf

Bjerking satsar på järnväg

Teknikkonsultföretaget Bjerking, som verkar inom samhällsbyggnad, tar klivet över till järnväg. Målsättningen är att skapa ett nytt verksamhetsområdet med bas i Luleå.

Bjerkings expansion av verksamheten till att även omfatta järnväg, skriver företaget passar in i deras andra verksamheter som består av bland annat samhällsbyggnad samt hållbarhet och miljö.

– Järnvägskompetensen blir sista byggstenen i vårt affärsområde. Vår förhoppning är förstås att vi kommer att få ta del av järnvägs- och industrisatsningarna i norra Sverige, säger Lennart Zetterlund, affärsområdeschef Samhällsbyggnad, i en kommentar.

Bjerking har som målsättning att inom tre år skapa en grupp bestående av kompetens från hela järnvägsbranschen (bana, el, signal och tele). Inledningsvis kommer verksamheten dock att bestå av senior kompetens med erfarenhet inom spårprojektering.

– Det här är en långsiktig satsning för oss. Vi har redan idag träkonstruktörer på plats i Luleå, men nu kan vi etablera oss på allvar. Målet är att bli en känd spelare på marknaden i Norrbotten, säger Lennart Zetterlund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.395