23948sdkhjf

Maersk lagrar jordbävningsdrabbade containrar

I A.P. Møller-Maersk håller fortfarande ett öga på situationen i den turkiska hamnstaden Iskenderun, som drabbades hårt av jordbävningen den 6 februari i sydöstra Turkiet och Syrien.

Jordbävningen förstörde bland annat kajanläggningar och fick ett antal containrar att fatta eld på kajen. Hamnen har varit avstängd för trafik sedan jordbävningen och branden på kajen. Det finns ingen information om när hamnen öppnar igen och på hamnens hemsida står det att hamnens alla aktiviteter går åt till att hjälpa drabbade från jordbävningen och säkerställa att nödvändig infrastruktur kan etableras.

Enligt en uppdatering från Maersk arbetar företaget med att skapa beredskapsplaner för kunder som har last till hamnen.

"Tyvärr kan vi inte leverera gods till Iskenderuns hamn för tillfället. Vi kommer istället att lagra containrar i närliggande hamnar och andra nav i tre veckor från och med idag (onsdag den 8 februari) utan extra kostnad medan vi planerar nästa steg och sista leveranser", skriver bolaget i sitt meddelande i går eftermiddag.

Maersk erbjuder också sina kunder att de kan få sina leveranser gratis levererade till en annan hamn i Turkiet där det är möjligt att anlända. Maersk har satt upp en speciell hemsida där kunderna kan få hjälp med sina leveranser.

Enligt de senaste uppgifterna har minst 15 000 människor dött i samband med jordbävningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063