23948sdkhjf

Logistikposition Landvetter växer – bygger för 400 miljoner

Nu bygger BRA Bygg en logistikanläggning på 42 250 kvadratmeter i Landvetter.

Den nya logistikanläggning på 42 250 kvadratmeter i Härryda, Landvetter, kommer att bestå av kyllager, fryslager och kontor. Det är logistikfastighetsföretaget Catena som beställt den nya anläggningen till en kontraktssumma på omkring 400 miljoner kronor.

– Otroligt roligt att få vara med och bygga Logistikpostition Landvetter. Vi ser fram emot samarbetet med Catena och att få vara med och bidra till områdets utveckling. Menigo blir ett viktigt startskott för logistikklustret, att projektet dessutom har en så tydlig hållbarhetsprofil är något vi välkomnar, säger Anders Nolander, avdelningschef på BRA Bygg, i en kommentar.

Byggnadens stomme kommer att bestå av limträ och hela anläggningen kommer att miljöcertifiera enligt BREEAM Excellent. När anläggningen står klar sommaren 2024, kommer Menigo Foodservice att flytta in i byggnaden.

– Vi känner av en stor efterfrågan i regionen, här möts viktiga transportleder och det finns tillgång till unik kompetens inom logistik och transport. Med genomtänkt utveckling och förvaltning av de nya byggnaderna kan vi bidra till ett långsiktigt mer hållbart logistiskt nätverk som matchar de behov som kommer med förändrade handels- och konsumtionsmönster och som uppfyller kraven för moderna och attraktiva arbetsplatser, säger Jonas Arvidsson som är regionchef Göteborg på Catena.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111