23948sdkhjf

Ny containerlinje till Island – satsar på kortsjötrafik

Nederländska rederiet Samskip öppnar containerlinje från Göteborg till Island. 

I början av april kommer det nederländska rederiet Samskip att öppna den nya linjen från Göteborgs hamn via Runavik på Färöarna, Reykjavik på Island och vidare till Rotterdam i Nederländerna. Containerlinjen kommer att nå Göteborg en gång i veckan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att lösningen har kommit till stånd och vi ser tydliga vinster med att anlöpa APM Terminals i Göteborg. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder det omfattande järnvägsnätet från APM Terminals Gothenburg till det svenska inlandet. Sjöfart i kombination med järnväg är det absolut mest klimateffektiva sättet att frakta containers och just hållbarhet är ett av de viktigaste fundamenten i vår verksamhet, säger Kenn Mellgren, Operations Manager på Samskip, i en kommentar.

Samskip grundades på Island 1990, men har sitt huvudkontor i Rotterdam. Rederiet, tillika logistikaktören, har ett nätverk som sträcker sig över 26 länder.

Den nya rutten kommer göra stopp i följande hamnar: Göteborg-Århus-Runavik-Reykjavik-Grundartangi-Vestmannaeyjar-Runavik-Rotterdam-Cuxhaven-Göteborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109