23948sdkhjf

TIP tar över EURO-Leasings trailerflotta i Danmark

TIP Group – som är Europas ledande uthyrningsföretag inom lastbilar och släpvagnar – har köpt Euro-Leasing Danmarks trailerverksamhet.

Genom förvärvet kommer TIP att ta över av mer än 1 650 trailers och kundkontrakt från EURO-Leasing i Danmark, vilket utökar TIP:s flotta med 25 procent.

– Det här är en nyare flotta av gardinvagnar och kylvagnar från olika etablerade tillverkare, säger Christian Petersen, vd på TIP Nordic, som är glad över att kunna välkomna de många nya kunderna till TIP.

– Det är viktigt för oss att kunna stötta våra kunder så bra som möjligt. Med tillskottet av EURO-Leasings trailerflotta säkerställer vi ökad tillgänglighet på utrustning för våra kunder.

Jens Ole Olesen, administrerande direktör för Euro-Leasing Danmark, säger att man med TIP har hittat en partner som kan säkerställa en god framtid för EURO-Leasings trailerverksamhet i Danmark.

– Vi har ett nära samarbete med TIP för att säkerställa en smidig övergång för kunder, leverantörer och partners. De kommer inte att märka någon skillnad i tjänsten.

Utanför trailerbranschen

EURO-Leasing A/S är ett dotterbolag till EURO-Leasing GmbH, som ingår i Volkswagen Financial Services AG, och som sedan 1997 har arbetat med inriktning på lastbilsleasing.

Genom sammanslagningen med Euromobil Autovermietung GmbH har EURO-Leasing GmbH även erbjudit heltäckande uthyrningslösningar inom personbilssektorn sedan september 2019.

År 2022 fattade företaget det strategiska beslutet att lämna lastbils- och släpvagnsverksamheten. I framtiden kommer fokus bara att ligga på den snabbt växande biluthyrningsverksamheten.

Ökad expansion för TIP

– Köpet av Euro-Leasings trailerverksamhet är en viktig milstolpe i vår expansion i Europa, säger Bob Fast, vd för TIP Group.

– Affären ökar vår nordiska position och ger oss möjlighet att öka utbudet och tillgängligheten av trailers i Danmark. Det kommer också att utöka och diversifiera vår kundbas.

TIP Group har sitt huvudkontor i Amsterdam och är verksamma på mer än 130 platser i 18 länder i Europa och i Kanada.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08