23948sdkhjf

Storsatsning på hållbara transporter i norr

Samverkansplattform ska utveckla hållbara transport- och logistikösningar i norr.

Den nationella samverkansplattformen Closer ska vara med och stötta omställningen till hållbara tunga transporter på väg, järnväg och sjöfart i Norrbotten. Plattformen, som består av omkring 60 partners, drivs av Lindholmen Science Park. 

Samtidigt blir Luleå tekniska universitets affärsutvecklingsbolag LTU Business, värdorganisation för Closer i norra Sverige, och arbetet med utvecklingen av transporterna kommer att starta under början av året.

Det framgår av ett pressmeddelande.

– När Closer nu stärker närvaron i norra Sverige är det tillsammans med LTU Business. Denna etablering är inte en regional angelägenhet utan även en nationell och internationell sådan, säger Bo Hallams, styrelseordförande, Closer, i en kommentar.

Förhoppningarna med projektet, skriver Lindholmen Science Park, är att samverkan ska leda till konkreta resultat och gemensamma satsningar.

– Hållbar ståltillverkning, malmbrytning och annan industri omfattar i förlängningen även exporten från norra Sverige ut i världen och det är angeläget med en kraftfull satsning där offentlig-privat samverkan kan bidra till att påskynda omställningen. Vi ser fram emot att i samarbete med Closer samla aktörer från forskning, näringsliv och offentlig sektor för att accelerera utvecklingen och implementeringen av nya transport- och logistiklösningar, säger Gry Holmgren Hafskjold, vd LTU Business.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Storaffär: Hedin köper Ivecos distributions- och återförsäljarverksamhet i Norden
Maersk satsar på kyllogistik – köper 22 kyllager och över 500 lastbilar i Sydafrika
"Stolt och glad över förtroendet" – här är Green Cargos nya vd
Mathem utökar samarbete kring elektrifiering
Regeringen: 700 miljoner kronor till vuxenutbildningar
Nu kommer MAN:s elektriska lastbilar
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.095