23948sdkhjf

Maersk och MSC går skilda vägar

Den så kallade 2M-alliansen mellan MSC och Maersk kommer inte att förlängas när tiden löper ut i januari 2025.

I ett gemensamt pressmeddelande från MSC och Maersk uppger de två rederierna att deras gemensamma allians – även kallad 2M – inte kommer att förlängas när tiden löper ut i januari 2025.

Avtalet slöts 2015 och gav de två rederierna möjlighet att utnyttja tillgänglig kapacitet på varandras fartyg.

I det gemensamma uttalandet säger Vincent Clerc, vd för A.P. Møller - Mærsk och Søren Toft vd för MSC:

– MSC och Maersk inser att mycket har förändrats sedan de två företagen skrev på det 10-åriga avtalet 2015. Uppsägningen av 2M-alliansen banar vägen för båda företagen att fortsätta att driva sina individuella strategier.

Och vidare:

– Vi har uppskattat partnerskapet mycket och ser fram emot ett fortsatt starkt samarbete under återstoden av avtalsperioden. Vi är fortfarande fullt engagerade i att tillhandahålla 2M-allianstjänsterna till kunder på MSC och Maersk.

Företagen uppger också att uppsägningen av alliansen inte kommer att ha någon omedelbar inverkan på de tjänster som levereras till kunder som använder 2M-affärer. Varje företags kundteam kommer att kommunicera med sina respektive kunder för att stödja dem under och efter utfasningen av 2M-alliansen, står det i tillkännagivandet.

När alliansen ingicks 2015 gjordes det för att säkerställa konkurrenskraftig och kostnadseffektiv verksamhet på handeln mellan Asien-Europa, Transatlantic och Transpacific.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109