23948sdkhjf

DSV ska renovera 1 100 trailrar

Under 2023 avser DSV att renovera 1 100 av sina trailrar i stället för ett köpa nya. Initiativet sker genom ett nystartat program för renovering av trailrar.

Renoveringen av släpvagnarna kommer att ske i DSV:s egna verkstäder tillsammans med TIP Group. Det danska transport- och logistikföretaget hoppas på att fördubbla trailernas livslängd och kunna använda dem längre än de fem år som DSV vanligtvis leasar dem.

– DSV har höga ambitioner att arbeta mer hållbart. Att förverkliga dessa ambitioner innebär ofta innovation på hög nivå och ny teknik. Men ibland kan vi uppnå stort värde med lösningar som är enklare. Renovering snarare än att byta ut våra släpvagnar kommer att göra det möjligt för oss att spara koldioxid samtidigt som vi levererar tjänster av fortsatt hög kvalitet till våra kunder, säger Søren Schmidt, vd för DSV Road, i en kommentar.

Renoveringen av släpvagnarna omfattar byte av bland annat bromsskivor, bromsbelägg, krockkuddar samt sido- och takgardiner. 

Koldioxidbesparingarna bolaget räknar med genom renovering är 16 ton per släp och cirka 18 000 ton för de totalt 1 100 släpvagnarna.

– För att upptäcka de utsläppsminskningar vi kan uppnå genom renovering har vi beslutat att etablera ett program för renovering av släpvagnar. Praktiska initiativ inom cirkulär ekonomi som detta program kommer att vara avgörande för att minska DSV:s totala koldioxidavtryck, säger Søren Schmidt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125