23948sdkhjf

Gordons satsar på lastbilsskåp gjorda av PET-flaskor

De nya lastbilsskåpen ska kunna återvinnas upp till 90 procent.

Last mile-företaget Gordon har beslutat att utöka och förnya sin fordonsflotta i Sverige, och det med lastbilsskylskåp, vars isolering är tillverkade av PET-flaskor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Isoleringen i varje kylskåp är tillverkade av 4 367 återvunna PET-flaskor, vilket innebär att skåpen kommer att kunna återvinnas upp till 90 procent. Enligt företaget uppgår livslängden på kylskåpen till omkring tio år.

Stena Recycling, som kommer återvinna skåpen senare, kommer under tiden jobba för att öka andelen som återvinns till nya material.

– Samdistribution och resurseffektiva lösningar kommer vara nyckeln till framtidens transporter. Dessa nya lastbilsskåp är ett nytt steg i vårt arbete för att erbjuda våra kunder hållbara hemleveranser, säger Ali Ghoce, vd och medgrundare till Gordon, i en kommentar.

För att möta efterfrågan på hemleveranser av mat och mediciner, levererade JPGS Kaross 65 nya lastbilar till Gordon i höstas. Ytterligare 81 lastbilar kommer att levereras i år, vilket gör att last mile-företaget totalt kommer att ha 187 lätta lastbilar i sin fordonsflotta.

– Vi är tacksamma över att kunna leverera denna stororder till Gordon. Jämfört med tidigare lastbilsskåp som vi har byggt åt Gordon har de nya skåpen av ArmaPET fått ny design med bättre aerodynamik för att minska luftmotståndet. Resultatet är att bränsleförbrukningen minskar avsevärt. Detta är en ny design och ny tillverkningsmetod som vi är ensamma om på marknaden, säger Glenn Sjö, vd för JPGS Kaross.

De nya kylskåpen är, enligt Gordon, de första i Norden som är tillverkade av återvunnet PET-material och som är FNA-certifierade.

Gordon

Gordon grundades 2015 och kan i dag genomföra 600 000 last mile-leveranser av kylda matvaror och läkemedel under en månad i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Detta tack vare egna effektiva logistiklösningar. 

Gordon samordnar under en månad kylda leveranser från omkring 170 företag som säljer mat och andra varor på nätet med hemleverans. Under 2021 omsatte bolaget 413 miljoner kronor.

Gordon

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063