23948sdkhjf

Han blir Arlandas flygplatschef

Swedavia har utsett Karl Eklund till ny flygplatschef för Arlanda och Bromma.

Karl Eklund är ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och Bromma Stockholm Airport. Karl Eklund kommer närmast från rollen som vice VD på SAS Ground Handling Sverige och har en gedigen erfarenhet från tidigare ledarroller och uppdrag inom branschen. Tidigare har han bland annat varit försäljningschef för SAS totala digitala försäljning samt försäljningschef för Online & fritidsresebyråer i Skandinavien. Han tillträder tjänsten den 1 februari 2023.

- Att bli en del av Swedavia känns fantastiskt. Jag ser Swedavia som ett modernt företag som är i ständig rörelse, ständigt på väg framåt. Det känns givetvis väldigt bra att komma ombord tidigt på året, Arlanda står inför stora leveranser och uppgifter under nästa år. Viktigast blir att vara redo för sommarens stora resenärs- och trafikökning, säger Karl Eklund, tillträdande chef för Stockholm Arlanda Airport och ansvarig för Swedavias Stockholmsflygplatser, och fortsätter:

- Bromma Stockholm Airport är en ny bekantskap för mig. Jag ser verkligen fram emot att få möta alla medarbetare och samarbetspartners som jobbar där och lära mig mer om flygplatsens utmaningar och möjligheter framöver.

- Det är en viktig rekrytering som har landat. Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Karl välkommen till Swedavia i början av nästa år. Med sitt kunnande om flygbranschen, Arlanda i synnerhet och med ett omvittnat gott ledarskap kommer han att bidra till Stockholm Airports och Swedavias utveckling på ett fantastiskt sätt, säger Peder Grunditz, COO för International Airports, på Swedavia.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
TIP tar över EURO-Leasings trailerflotta i Danmark
Kraftig ökning av konkurser
Helautomatiserat när DHL öppnar sin nya terminal
Efter 2M-kollapsen: Maersk säljer ikoniskt containerfartyg till MSC
SLP köper ytterligare en logistikfastighet
Transportföretagen vill se justerade kör- och vilotidsregler
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.428