23948sdkhjf

Går till Swedavia

Birgitta Dahlgren är Swedavias nya CIO.

Swedavia utser Birgitta Dahlgren till ny Chief Information Officer, CIO. Hon tillträder tjänsten den 1 februari.

Birgitta Dahlgren kommer närmast från Tyréns Group AB, ett konsultbolag inom samhällsbyggnad, där hon arbetat som tillförordnad Group CIO. Hon har lång erfarenhet inom olika IT-roller, varav många i ledande befattningar, från stora globala organisationer till offentlig sektor och olika branscher som fordonsindustri, hälso- och sjukvård, samhällsbyggnad och IT-tjänster.

- Jag ser verkligen fram emot att börja på Swedavia och att tillsammans med ett starkt och kompetent team kunna få bidra till Swedavias förnyelsearbete inom IT-tjänster och digital infrastruktur, men också till många av de olika innovations- och digitaliseringsinitiativ som pågår i takt med en snabb omvärldsutveckling, säger Birgitta Dahlgren, Swedavias tillträdande CIO.

- Jag är mycket nöjd och glad över att kunna hälsa Birgitta Dahlgren välkommen till Swedavia. Det är en viktig roll att axla vilket Birgitta kommer att göra med bravur med den otroliga drivkraft och kompetens hon besitter. Jag är övertygad om att Birgitta kommer att kunna bidra starkt till att knyta ihop och förena IT-utvecklingen med vår kärnverksamhet alltmer och på så sätt verka mot vårt övergripande syfte, att möjliggöra för människor att mötas, säger Ali Sadeghi, direktör Anläggningar och System, Swedavia.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Begagnad kranbil såld för rekordsumma
Trafikverket: "vi lovar att bli en bättre beställare"
Maersks vinster förväntas skriva historia
Göteborgs Hamns vd slutar
Så ska Meca växa inom tunga fordon
Logistikposition Landvetter växer – bygger för 400 miljoner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.094