23948sdkhjf

Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar

Stihl, den tyska tillverkaren av elverktyg, däribland motorsågar, har öppnat ett nytt centrallager i tyska Völklingen.

Lagret på 58 000 kvadratmeter och investeringar på över 150 miljoner euro (1,6 miljoner svenska kronor) ska enligt Stihl öka företagets tillväxt och framtidsstarka deras batterisegmentet.

Centrallagret invigdes i november och drivs av Hellman Worldwide Logistics. Lagret förvarar och distribuerar batteridrivna produkter och verktyg som tillverkas i fabriken i Tirol, och som sedermera ska levereras till Stihls dotterbolag och auktoriserade återförsäljare.

– Med centrallagret i Völklingen eliminerar vi inte bara befintliga och förutsebara kapacitetsflaskhalsar, utan positionerar oss också optimalt för tillväxt, särskilt inom batterisegmentet, säger Dr. Nikolas Stihl, Chairman of the Stihl Advisory Board and Supervisory Board i ett pressmeddelande och fortsätter:

– En aktör kan bara förbli marknadsledare i vår bransch om snabbhet och kostnadseffektivitet inom logistiken är internationellt konkurrenskraftig i det långa loppet.

Centrallagret är utrustat med modern lager- och plockteknologi, som exempelvis smartklockor med lagernivåer och instruktioner, vilka ersätter den klassiska handhållna skannern. Ytan laget byggts på mäter 120 000 kvadratmeter vilket enligt Stihl öppnar upp för ytterligare expansion av lagret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078