23948sdkhjf

Så mycket lägger Scania i sin nya riskkapitalfond

Fonden ska genom investeringar binda ihop nystartade bolag med storbolagsvärlden, erbjuda stöd genom ett erfaret investeringsteam och tillgång till marknad och teknisk expertis från Scania.

Scania Growth Capital I startades 2016 och den har gjort nio strategiska investeringar varav ett bolag som nu är en unicorn, det vill säga ett bolag värt mer än 1 miljard dollar.

Efter framgångarna med den första riskkapitalfonden lanserar nu Scania Growth Capital II som ska investera brett i B2B-tech med fokus på mjukvara, produkter, lösningar och tjänster inom mobilitet, uppkoppling, autonomt, elektrifiering och hållbarhet. Inriktningen är entreprenörsföretag med en unik produkt eller tjänst inom områden där fonden utöver kapital kan bidra med ytterligare värde.

– Scania har mycket att vinna på att samarbeta med mindre företag och initiativ som har potential att stötta vår fortsatta utveckling och tillväxt, säger Gustaf Sundell, executive vice president and head of mobility solutions, Scania.

Även Scania Growth Capital II kommer drivas av East Hill Equity, ett företag med stor erfarenhet från riskinvesteringar inom B2B.

– Insikter i områden som ligger utanför vår kärnverksamhet är värdefulla för Scania. Att samarbeta med innovativa tech-företag, är en nyckel för att lyckas, säger Christian Levin, Scanias vd och koncernchef.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.129