23948sdkhjf

Franskt tillskott ska stärka Scantruck

Scantruck tar över agenturen för ännu ett maskinmärke och passar på att anställa ett par rutinerade rävar när en ny sektor ska erövras.

Den första november tog Scantruck över LLT Railparts AB:s verksamhet, företaget tog därmed över agenturen för franska Geismar, som specialiserat sig på produkter för installation, underhåll och kontroll inom järnvägen.

Affären innebär också att Scantruck blir återförsäljare för produkterna i Norge och Finland. Vid årsskiftet blir man dessutom generalagent för Geismar även i Danmark.

Enligt ett pressmeddelande ska den nya agenturen stärka Scantrucks portfölj mot järnvägen.

– Det här är ett intressant tillskott i vårt produktsortiment som ger oss ett mer renodlat erbjudande till våra järnvägskunder, säger Scantruck AB:s marknadschef Peter Claesson.

Scantruck berättar att man i samband med övertagandet dessutom anställer Pär-Arne Lundqvist och Erik Lundqvist, som arbetat länge med att sälja järnvägsprodukter.

– Det är en styrka för oss att komma in i Scantrucks stora organisation. Med deras väl utbyggda nät av både försäljning och service så kommer vi både närmare kunderna och kan erbjuda ett komplett utbud inom järnväg, säger Pär-Arne Lundqvist, som blir ny produktchef på Scantruck för Geismars sortiment.

Peter Claesson noterar att den svenska järnvägen har stora behov – den måste både byggas ut och rustas upp. Han ser därför stora fördelar i att Scantruck nu får tillgång till Geismars sortiment och att man anställt två erfarna säljare.

– Geismars produkter innebär att vi kan bli en mer komplett leverantör mot våra kunder och bättre matcha deras behov. De kompletterar Platform Basket som vi redan säljer som har ett vasst sortiment av liftar speciellt konstruerade för spårarbete, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Begagnad kranbil såld för rekordsumma
Trafikverket: "vi lovar att bli en bättre beställare"
Maersks vinster förväntas skriva historia
Göteborgs Hamns vd slutar
Så ska Meca växa inom tunga fordon
Logistikposition Landvetter växer – bygger för 400 miljoner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.156