23948sdkhjf

Flyttlasset går för Westerman

Nyligen stod den nya järnvägsterminalen på 18 000 kvadratmeter klar i Malmös hamn. Terminalen är byggd av MG Real Estate och byggnaden är den enda i södra Sverige där tågvagnarna kan köras in helt.

Logistikbolaget Westerman Multimodal Logistics har flyttat in i den nya terminalen som gör det möjligt att hantera tågvagnarna, förvaring och dockning i en och samma byggnad. I terminalen ryms totalt sex tågvagnar åt gången men ett extra spår gör det möjligt att ha sex tågvagnar utanför terminalen.

– Genom att använda olika transportsätt (väg, järnväg och vatten) arbetar vi mot målet att erbjuda våra kunder den mest optimala och miljövänliga logistiklösningen. I vår nya toppmoderna, multimodala, terminal i Malmös hamn hanterar vi volymer för såväl import som export. Tack vare möjligheterna i Malmö kan vi ta viktiga steg för att utveckla innovativa logistikkoncept på en strategisk plats, i samarbete med våra kunder. På så sätt bygger Westerman framtiden på ett hållbart sätt, säger Lambert van Dieren, vd Westerman Multimodal Logistics, i en kommentar.

Från terminalen kommer import och export av bland annat livsmedel, tungt stål och pappersprodukter att hanteras.

Projektutvecklaren kommer inom kort att börja bygga ytterligare en terminal åt logistikbolaget bredvid den nuvarande bygganden. Den andra terminalen kommer att stå klart om två år och mäta 18 000 kvadratmeter.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Körde för fort – åtalas
Dachser satsar på AI fullt ut
Märsta Förenade i nytt uppdrag
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.079