23948sdkhjf

12:30 på fredagar är det korvrusning på Circle K.

Korv är big business och mackarna tävlar i att ha det bästa utbudet av mat till stressade mackbesökare som vill klara av allt på samma ställe. Med ett pris som bästa korvkiosk av Korvakademien blir Cirkle K framöver kanske ett ställe att åka till utan att ha något annat ärende.

– Vi är enormt hedrade och det är det finaste kvittot vi kan få på att vårt hårda arbete och stora engagemang för korv, säger Anna Pehrson, kategoriansvarig för korv och annan varm mat på Circle K Sverige.

Korvakademien, Akademin för de sköna korvarna, bildades 1991 och har till syfte att höja korvens anseende samt öka utbudet av god korv i samhället. De delar årligen ut pris i fyra kategorier, nämligen Årets Korvkiosk, Årets Korvprofil, Årets Korvkrog och Årets Hederspris.

Circle K har bland annat tagit fram genom att ta fram Korvkartan, en kartläggning över svenskarnas preferenser och attityder till korv på nationell och lokal nivå. Dessutom har de lanserat en Briskorv för att stötta Bris arbete med utsatta barn och unga.

Circle K säljer mer än 10 miljoner korvar per år. Allra flest vid 12.30 på fredagar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078