23948sdkhjf

Volvo ska börja producera batterimoduler i Belgien

I dagsläget får Volvokoncernen battericeller och moduler levererade till sig från partners, men om två år blir det ändring på det. Då ska Volvo börja tillverka batterimoduler i lastbilsfabriken i Gent, Belgien.

Beslutet om att installera batterimodultillverkningskapacitet i Gent ett steg i koncernens formande av sin framtida värdekedja för batterisystem.

– Vi har påbörjat investeringsprocessen för att etablera batterimodultillverkning i Gent. Byggnaden förväntas bli 12 000 m2 och placeras vid Volvokoncernens tillverkningsanläggning. Den nya högteknologiska modulfabriken kommer att bestå av en nästan helautomatiserad process med robotar. Detta innebär att medarbetare med nödvändig kompetens kommer att rekryteras, både externt och genom att bygga vidare på våra interna kompetenser, säger Jens Holtinger, Executive Vice President Group Trucks Operations.

Under nästa år kommer fabriken i Gent att tillverka batterielektriska tunga lastbilar. I lastbilsfabriken kommer Volvo att kunna battericeller både från partners och från den planerade battericellsfabriken i Sverige.

Investeringsramen för detta första steg i modultillverkningen är 75 miljoner euro, det vill säga omkring 818 miljoner svenska kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Fullt utvecklad brand i lokstall
Flyttlasset går för Westerman
FMV lägger stororder på Scania och Volvo
Laddat i Norrland: Första stationen för tunga transporter
Nu behöver Apotea inte börja från noll i Finland och Norge: ”Jag ser en enorm potential”
Avslöjar: Coop lägger ner e-handelslagret i Kungens Kurva
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.093