23948sdkhjf

Turkiet nästa för DFDS

DFDS och Ekol Logistics, ett stort turkiskt logistikföretag, har inlett en dialog för att utforska ett eventuellt köp av Ekol Logistics internationella transportverksamhet.

En sådan kombination av fraktfärja och logistikaktiviteter i Medelhavet skulle spegla DFDS beprövade nordeuropeiska affärsmodell.

Det uppger DFDS i ett företagsmeddelande.

Sedan 2018 har DFDS drivit ett nätverk av fraktfärjerutter i Medelhavet, som stödjer handeln mellan Turkiet och flera europeiska marknader via rutter som anlöper Italien, Frankrike och Spanien.

DFDS i Medelhavet

DFDS Medelhavsaffärsenhet driver ett nätverk av fraktfärjerutter mellan Turkiet och Europa. Sträckorna transporterar i första hand trailers för turkiska speditörer och lastbilsförare. Järnvägstransporter erbjuds också från hamnarna i Trieste och Sête till destinationer i Europa.

Mot bakgrund av den geopolitiska utvecklingen och försörjningskedjornas säkerhet och stabilitet förväntas Turkiets produktionskapacitet och handel med Europa fortsätta att växa under de kommande åren.

Ansökan till konkurrensmyndigheter

Enligt DFDS har dialogen inletts för att vidareutveckla företagets förmåga att stödja handeln och stärka produkter och tjänster för sina kunder.

– För att säkerställa en effektiv strategisk dialog för alla intressenter har man alltså idag lämnat in en ansökan till de turkiska konkurrensmyndigheterna för att få deras syn på ett eventuellt köp. I Turkiet är det möjligt och brukligt att ansöka om godkännande innan slutliga överenskommelser träffats, lyder bolagsmeddelandet.

DFDS påpekar att varje möjlig transaktion som härrör från den strategiska dialogen med Ekol Logistics bland annat väntar på resultatet av ansökan till de turkiska konkurrensmyndigheterna och styrelsens godkännande av villkoren för en transaktion.

Ecol

Ekol Logistics internationella verksamhet är fokuserad på att tillhandahålla transport- och logistiklösningar mellan Turkiet och Europa, inklusive spedition, transport, lagerhållning, tullklarering och hantering av försörjningskedjan. Nyckelkunder är företag inom fordons- och textilsektorn. Ekol Logistics internationella verksamhet har en omsättning på cirka 3,2 miljarder danska kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.234