23948sdkhjf

De samarbetar om utsläppsfria transporter

Volvo Lastvagnar, Ikea Industry och Raben Group har ingått ett samarbetsavtal om utsläppsfria tunga transporter. 

Samarbetet handlar om att Ikea ska använda Volvos elektriska fordon för transportflöden vid två fabriker i Polen – fordon som ska köras av Raben Group.

Varje år hanterar Ikea två miljoner försändelser över hela världen. Samarbetet om transporterna i Polen är en del av arbetet med att nå klimatmålen om minskad växthusgasutsläpp om 70 procent.

– Vi är glada att berätta om det här samarbetet, som syftar till att påskynda vår övergång till mer hållbara vägtransporter. Projektet gör det möjligt för oss att utforska och lära oss om utmaningarna och möjligheterna i utbyggnaden av elektriska transporter i stor skala och dess ömsesidiga beroenden i ett större transportnätverk, säger Małgorzata Dobies-Turulska, vd för Ikea Industry Zbąszynek, i en kommentar.

Det första fordonet, en Volvo FM, kommer att laddas vid Ikeas produktionsanläggningar med förnybar el.

– Vi ser fram emot att få arbeta tillsammans med Ikea och Raben Group kring mer hållbara lastbilstransporter. Ikea och Raben har båda ambitiösa klimatmål, precis som Volvo. Projektet kommer ge oss värdefulla insikter och utgör en bra grund för ett utökat samarbete i framtiden, säger Robert Grozdanovski, SVP Europe Central East & East på Volvo Lastvagnar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093