23948sdkhjf

LBC Frakt: "Nätverk av snabbladdare för tung trafik viktigt"

Tillsammans med Karlstads Energi och OK Värmland Ekonomisk Förening ska laddstationer byggas.

Transporterna i Värmland ska bli hållbara, och för att nå dit har LBC Frakt, Karlstads Energi och OK Värmland Ekonomisk Förening gått samman för en gemensam satsning. Totalt ska sex snabbladdare för tunga transporter placeras ut i Värmland till en kostnad av nära 22 miljoner kronor. 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Snabbladdarna ska placeras i Arvika, Filipstad, Karlstad, Kristinehamn, Årjäng och Åmål och Laddbolaget har beviljats pengarna från Energimyndigheten. 

– Vår hållbarhetsstrategi har ett antal bärande delar, en viktig är elektrifiering av fordonsflottan. För att lyckas med detta behöver vi kunna ladda fordonen med förnybar. Därför är den här satsningen på ett nätverk av snabbladdare för tung trafik viktigt och det är glädjande att vi är flera värmländska aktörer som gör det här tillsammans, säger Lars Reinholdsson, vd för LBC Frakt i Värmland, i en kommentar.

Snabbladdarna kommer att placeras i närheten av större vägsträckor där stationerna ska leverera förnyelsebar el. Vid varje laddstation kommer också två laddningspunkter att finnas där var och en kan leverera minst 350 kW i kontinuerlig effekt. 

– En av Karlstads Energis prioriterade hållbarhetsfrågor är att bidra till minskad klimatpåverkan för både oss och våra kunder. Elektrifieringen av tunga transporter är en av de mest betydelsefulla åtgärderna i omställningen mot ett fossilfritt Värmland. Den här infrastruktursatsningen är ett viktigt steg i rätt riktning, säger Erik Kornfeld, vd för Karlstads Energi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094