23948sdkhjf

Hög tillväxt för DFDS – ökade med 67 procent

DFDS intäkter ökade med 67 procent till 7 miljarder danska kronor (nära 10 miljarder svenska kronor) under det andra kvartalet. Ökningen förklaras med den pågående uppgången i antalet färjepassagerare och deras konsumtion, samt högre priser på fraktfärjelinjer och logistiklösningar för att täcka stigande energikostnader och andra kostnader.

Vi uppnådde ett starkt resultat för andra kvartalet baserat på en gedigen insats från hela organisationen. Vi är på god väg att fortsätta växa när vi anpassar oss till både utmaningar och möjligheter. Torben Carlsen, vd för DFDS

Dessutom ökade intäkterna genom köpen av HSF Logistics Group i september 2021 och ICT Logistics i januari 2022.

Det framgår av morgonens börsmeddelande från DFDS i samband med de finansiella siffrorna för det andra kvartalet 2022.

EBITDA ökade med 63 procent till 1,5 miljarder och den totala frakt-EBITDA för färje- och logistikverksamheten före specialposter, ökade med 25 procent till 1,2 miljarder danska kronor.

– Vi nådde ett starkt resultat för andra kvartalet baserat på en gedigen insats från hela organisationen. Vi är på god väg att fortsätta växa samtidigt som vi anpassar oss till både utmaningar och möjligheter, säger Torben Carlsen, vd för DFDS.

Den totala EBITDA för passagerarverksamheten för det andra kvartalet i affärsenheterna Channel, Baltic Sea och Passenger ökade till 255 miljoner danska kronor från tidigare -70 miljoner under 2021. Resultatet förbättrades i alla tre affärsenheterna på grund av den pågående återhämtningen av passagerarresor. Passagerarnas EBITDA för andra kvartalet var 15 procent lägre än 2019.

Den 18 juli 2022 höjdes förväntningarna på EBITDA före särskilda poster till mellan 4,4 till 4,8 miljarder danska kronor efter en återhämtning starkare än väntat av passagerarintäkter samt högre lastfärjevolymer.

Förväntningen på intäktstillväxt har uppdaterats till cirka 40 procent (tidigare omkring 35 procent) på grund av högre intäkter från både passagerar- och fraktverksamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094