23948sdkhjf

Scan Global justerar och avslöjar fler förvärv

På tisdagen anslöt sig Scan Global Logistics till raden av logistikföretag som nyligen kunnat justera sina räkenskaper för 2022.

De gjorde det samtidigt som de publicerade de finansiella siffrorna för det andra kvartalet och första halvåret.

Inledningsvis förväntade Scan Global sig en EBITDA för 2022 på mellan 145 miljoner och 155 miljoner dollar, vilket senare justerades upp till 170 miljoner och 180 miljoner dollar. Den siffran har nu höjts ännu en gång, så förväntningen ligger på mellan 185 miljoner och 195 miljoner dollar. Omräknat till svenska kronor ligger det nya intervallet på mellan 1,8 miljarder och 1,9 miljarder kronor.

– SGLT Holding har kontinuerligt kunnat leverera trots volatila och krävande marknadsförhållanden under det första halvåret 2022. Den höga aktivitetsnivån och de starka volymerna, i kombination med SGLT Holdings förmåga att göra världen lite mindre komplicerad för sina kunder, har gjort det är möjligt för SGLT Holding att leverera övertygande kundlösningar som driver fortsatt expansion med befintliga kunder och fortsatt etablering av starka relationer med nya kunder på en volatil marknad, står det i redovisningen.

Tittar man på årets preliminära siffror är det också ganska tydligt att affärerna just nu går enormt bra.

Om det senaste kvartalets intäkter jämförs med samma period förra året är 2022 års 837 miljoner dollar (8,4 miljarder svenska kronor) nästan dubbelt så mycket som 469 miljoner dollar som registrerades 2021.

Sammantaget innebär det också att intäkterna under årets första sex månader har fördubblats jämfört med 2021, vilket ger en EBITDA på 1 miljard svenska kronor mot 293 miljoner svenska kronor förra året.

Redovisning avslöjar förvärv
De senaste åren har Scan Global Logistics inte legat i underkant när de många miljonerna skulle omvandlas till företagsförvärv.

I slutet av juni tillkännagav SGL till exempel förvärvet av Hongkongföretaget Sea-Air Logistics i en affär som kostade det danska logistikföretaget 22 miljoner dollar samtidigt som ett antal företagsförvärv gjordes även förra året.

Bland annat har bolaget i juni förvärvat Trust Forwarding A/S, SAS Cargo Sweden AB och SAS Cargo Norway AS. Tillträde är den 31 oktober 2022. Förvärvspriset för verksamheten uppgick till 26 miljoner kronor, finansierat genom tidigare utgivna obligationer. Under sommaren förvärvades också Logistics GmbH och American Freight Line Southeast Inc, Gelders Forwarding BV, en väletablerad flyg- och sjöspeditör baserad i Nederländerna med ett starkt fotavtryck inom halvledarsegmentet samt Advection Logistics Kft.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094