23948sdkhjf

Schenker elektrifierar på Gotland

Region Gotland och DB Schenkers mål är att vara fossilfria 2040, och som en del i omställningen till fossilfritt, har Schenker investerat i fyra helelektriska distributionsbilar och två elhybrider från Scania. Modellerna är Scania P25 och Scania PHEV.

Vi kör redan med elfordon på flera platser i Sverige och har testat hur de fungerar. Nu tar vi nästa steg och satsar på elektrifierad distribution i en hel region för att verkligen göra skillnad. Dessutom bygger vi upp värdefull kunskap om eldrift både i stadsmiljö, med många stopp, och på landsbygd med sträckor över 30 mil, säger Viktor Strömblad, Head of Land på DB Schenker, i en kommentar.

Det DB Schenker gör på Gotland med en fossilfri systemlösning i en unik miljö lär oss mycket om de utmaningar och möjligheter som uppstår när ett helt distributionscenter elektrifieras. Att ta detta helhetsgrepp är ett viktigt steg för att skala upp elektrifiering. Framåt ser vi också samma potential för DB Schenkers internationella lastbilsflotta, säger Evalena Falck, Scania Sales Director, Strategic Account Management.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078