23948sdkhjf

Carlsberg elektrifierar tillsammans med Einride

Carlsbergs lagertransporter i Halland som går de knappt 10 kilometerna mellan bryggeriet och externlagret i Falkenberg, kommer tillsammans med Einride att elektrifieras. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt bolagen kommer elektrifieringen innebära en årlig minskning på över 80 ton koldioxid, och de första transporterna beräknas vara i drift vid årsskiftet.

Det är mycket glädjande att vi på Carlsberg tillsammans med Einride kan flytta fram positionerna för elektrifiering av tunga transporter. Att utmana oss själva för att hitta nya möjligheter att förändra verksamheten till det bättre är både inspirerande och viktigt, säger Peter Hammarstedt, vd Carlsberg Sverige, i en kommentar.

Einride kommer att tillhandahålla en transportlösning som inkluderar elektriska lastbilar, mjukvara och laddningsinfrastruktur.

Vi är glada över att Carlsberg delar vår syn på att elektrifiering är vägen framåt för en hållbar logistikkedja och att de valt Einride som partner för att påbörja den resan. Med vår hållbara transportlösning kommer vi minska Carlsbergs koldioxidutsläpp med 93 procent jämfört med diesel vilket är goda nyheter för alla, säger Robert Ziegler, General Manager Europa på Einride.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11