23948sdkhjf

Transportforum: ”Vi måste gå från policy making till doing”

Transportforum 2022 är igång efter att ha skjutits upp i januari på grund av smittspridningen av covid-19. I stället för snö, badar Linköping i sol och sommarvärme.

Transportforum genomförs mellan 16 – 17 juni, och under de två dagarna kommer ett 60-tal sessioner samt 260 presentationer att hållas på temat Klimatanpassning. I år är det den 39:e gången som VTI arrangerar konferensen och omkring 1 100 deltagare är på plats, något mindre än vid tidigare tillfällen.

Den första dagen inleddes med tal från bland annat infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) som pratade om den nya nationella transportinfrastrukturplanen, något han beskrev som historisk och ”en omstöpning” av det svenska transportsystemet. Nära 800 miljarder satsar regeringen, där 165 miljarder kronor går till järnvägen, 197 miljarder kronor till vägar och 437 miljarder kronor till utveckling av transportsystemet.

– Vi måste gå från policy making till doing, sa Tomas Eneroth och syftade på investeringar i infrastrukturen som gjorts och ska göras.

Infrastrukturplanen prioriterar järnväg och sjöfart, något Tomas Eneroth framhöll i sitt tal. Han menar att det är för att nå netto noll till 2045, och satsningarna på järnvägen kommer samtidigt att binda ihop samhällen och arbetsmarknad, samtidigt som den reducerar kapacitetbristen idag.

Mer om Transportforum kommer att publiceras på Transportnet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
”Du kan spara en halv miljon om året på Byggbilen”
Einride tar in rekord-kapital
Efter uppköpet – åtta orter blir två regioner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.109