23948sdkhjf

USA: Oatly kör eldrivet med Einride

Havredrycksföretaget Oatly tar nästa steg mot hållbara marktransporter genom att introducera fem eldrivna lastbilar i USA tillsammans med Einride.

Sedan tidigare använder Oatly ellastbilar för logistik och transport i Europa. Gällande företagets fordonsflotta i Nordamerika, är målet att till år 2029 ha gått över till 100 procent hållbar marktransport för produkter och material. Einride kommer nu att tillhandahålla Oatly med elektriska och uppkopplade lastbilar, laddinfrastruktur och operativsystemet Saga.

– Genom implementeringen av de nya eldrivna lastbilarna i Nordamerika tar vi ett viktigt steg mot våra hållbarhetsmål för marktransporter. Vår ambition är att använda innovation och den senaste tillgängliga tekniken för att minimera vårt klimatavtryck inom logistik, och vi är stolta över att nu expandera vårt nätverk av eldrivna transportfordon utanför Europa, säger Simon Broadbent, Vice President Supply Chain, Oatly, i en kommentar.

Einride räknar med att de fem ellastbilarna kommer att minska utsläppen med 87 procent, eller 400.000 kg koldioxid under det kommande året. Lastbilarna kommer att trafikera sträckorna till och från Oatlys fabriker i Ogden, Utah och Millville, New Jersey.

– Det är viktigt för vårt team att visa upp ett motståndskraftigt affärscase som elektrifierar medan vi bygger om godstransportsystemet från grunden. Sedan Einrides start har vi hjälpt till att minska kundernas koldioxidutsläpp med uppemot 90 procent jämfört med att köra med diesel, och vi är stolta över att detta partnerskap kommer att stödja Oatlys hållbarhetsmål, säger Einride grundare och vd, Robert Falck.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
DOM: Fel att utesluta SD-politiker ur facket
Stihl storinvesterar i nya logistiklösningar
Postnord miljardinvesterar i ny fordonsflotta
”Du kan spara en halv miljon om året på Byggbilen”
Einride tar in rekord-kapital
Efter uppköpet – åtta orter blir två regioner
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.156